Askeri Güvenlik Bölgesi kapsamına alınmayı inşaatların başlamasına engel olmadığını daha önce ifade eden Fatih Çakır, “Biz projeyi sunarız ve iznimizi alırız” demişti.

 

Kdz. Ereğli son günlerde  iki konu tartışıyor. Bunlardan birinci Bülent Ecevit Üniversitesine devir edilen eski devlet hastanesi arazisinde kampüs yapılması konusundaki engellerin kaldırılmak istenip istenmediği ve diğeri de suyun bulanık akıp kokması. Bu iki konuda belediye yönetimi çok sert biçimde eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Belediye meclisinin 5 Eylül’de yapacağı toplantıda,  eski devlet hastanesi alanının askeri güvenlik bölgesine alınması kararının imara işlenmesi konusunda gönderilen talep; imar komisyonu tarafından ret edildi. Meclis, şimdi bu imar komisyonu raporunu görüşüp oylayacak.

BEÜ’ye devir edilen alanda inşaatların başlanacağını defalarca açıklayan AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, son gelişmelerle ilgili 5 Eylül’de kamuoyunu bilgilendireceğini ifade etti. Bir süredir şehir dışında bulunduğunu kaydeden Çakır’ın, bu kez hangi yönde konuşacağı merakla bekleniyor. Bilindiği gibi AK Parti eski Milletvekili Farku Çaturoğlu ve İlçe Başkanı Fatih Çakır, ekonomi bankasından temin edilecek ödenek ile inşaatlara başlanacağını defalarca kez belirtmişlerdi.  Çakır, askeri güvenlik bölgesi kapsamına alınmanın herhangi bir engel teşkil etmediğini vurgulamış ve “Biz projemizi hazırlar, genel kurmaya giderek iznimizi alırız” demişti.

 

MECLİSİN GÜNDEMİ

1. Memur kadrolarında derece değişikliği yapılmasının görüşülmesi.

2. Resmi kurumlara ait imar plan tadilat taleplerinin görüşülmesi.

3. İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasının görüşülmesi.

4. İlçenin Korubaşı Mahallesine bağlı Alkaya ve Zamanlar Sokak’ların Güldere Mahallesine bağlanmasının görüşülmesi.

5. Resmi kurumların imar plan tadilat taleplerine ait komisyon raporunun görüşülmesi.

6. Şahısların imar plan tadilat taleplerine ait komisyon raporunun görüşülmesi.

7. İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasına ait komisyon raporunun görüşülmesi.