Kdz. Ereğli Belediyesi'nin meclis toplantıları hizmet binasının beşinci katından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Nikah Salonunda yapılmaya başlandı.

Asansörsüz hizmet binasında hizmet vermeyi sürdüren Kdz. Ereğli Belediyesi'nin meclis toplantıları binanın en üst katı olan beşinci katta yapılıyor ve toplantı salonunun da yetersiz olması nedeniyle hem sivil toplum kuruluşları ve hem de vatandaşlar bu yetersiz binaya çıkıp da toplantıları izleyemiyorlardı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık meclis toplantılarına halkın katılımını sağlamanın dışında, hem kent konseyi ve hem de tüm sivil toplum kuruluşlarının da katılabileceği bir alanda toplantıların yapılması için emir verince sorun çözüldü. Belediye yetkilileri verilen emir gereğince, Atatürk Kültür Merkezi'nde ve çok yönlü hizmet veren nikah salonunu meclis toplantıları için de hazırladılar.
Belediyenin en son meclis toplantısı işte bu salonda yapıldı. Belediye meclis üyelerinin temsil ettikleri siyasi partilerin de grup olarak ayrı ayrı düzenlenmesi ile yeni bir şekil verilen ve geniş bir mekanda ve de asansörsüz binada beş kat çıkmadan AKM'de yapılan toplantılara bundan böyle daha çok vatandaşın katılması bekleniyor.
Belediye meclisinin halkın içinde toplanması ise alınacak kararların daha saydam bir ortamda gerçekleşmesi olası spekülasyonlara da son verecek.