Uysal, hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin kazanılmış hakları ile kadroya geçeceğini belirterek, "Taşeron işçilerimizin de güvensizlikten güvenli bir ortama geliyor, soğuk havadan sıcak havaya geçmeleri gibi daha uygun ortamlarda çalışacaklar"

 CHP Grup Sözcüsü Ocakçı'nın kararnamede yer alan maddeler gereği hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin kadroya geçerken kazanılmış haklarını kaybedeceğini, geçiş sürecinde ise sendika baskısı yapıldığını iddia etti.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında belediye meclisi olağanüstü oturumunu gerçekleştirdi.

 

ŞİRKET KURULUYOR

Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'ndaki toplantıda, Kanun Hükmünde Kararname gereği, belediyede personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla şirket kurulması gerektiğini söyledi.

 

GÜN KAYBI YAŞANMAYACAK

Yazışmaların 9 Şubat tarihine kadar Zonguldak Valiliği'ne ulaştırılması gerektiğini anlatan Uysal, "Gün kaybı olmadan evrakları yetiştirme gayretinden dolayı acil olarak toplandık. Ereğli Belediyesi, personel çalıştırıp, alınması konusunda limitet şirketi kuruyor" dedi.

 

"EKMEKLE TEHDİT EDİLDİĞİ ANLAMI"

CHP Grup Sözcüsü Sertan Ocakçı da söz alarak, belediye bünyesinde kadroya geçecek işçilerin kazanılmış haklarını kaybedeceğini belirtti, sendikalı olma sürecinde işçilerin baskı gördüğünü iddia etti.  Ocakçı, "Hak-İş Sendikası'na geçmeyenlerin kadroya alınmayacağı tehdidi ile karşılaştığı görülüyor. İlk önce bunun, vicdana sığdığı mı ellerindeki hakları alınarak, insanların ekmekle tehdit edildiğini mi anlamamız gerekiyor. Bu Hak-İş sendikasına üye olmayan arkadaşlarımızın alınmama şansları var mı?" sözlerine Uysal, şöyle yanıt verdi:

 

"DAHA UYGUN ORTAMDA ÇALIŞACAKLAR"

"Muhalefet olarak bunları söyleyeceksiniz. Taşeron işçilerimizin de güvensizlikten güvenli bir ortama geliyor, soğuk havadan sıcak havaya geçmeleri gibi daha uygun ortamlarda çalışacaklar. Hak-İş'e geçmeleri ile ilgili tehdit edildiği iddiası hiç böyle birşey yoktur. Bunun astı astarı yoktur. Hiçbir işçi kardeşimize bu konuda baskı yapmayız. Haklarının daha da gelişeceğini, sosyal statülerinin artacağını bu konuda daha emniyete kavuşacaklarını düşünüyorum. Tüm hakları ile birlikte geçiyorlar"

Şirket kurulması oy birliği ile karar alındı.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)