Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü. Uysal, yaptığı konuşmada Ereğli ile Alaplı arasındaki sahil şeridindeki belediye plaj tesislerinde alınan önlemler sayesinde üzücü olaylar yaşamadıklarını söyledi.

 

"ÜZÜCÜ OLAY YAŞANMADI"

Deniz sezonunun kapanmasına az bir süre kala plaj tesislerinde 9 kule, 13 cankurtaran ve bir deniz aracı ile yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ettiklerini anlatan Uysal, "Yaz ayı gelmeden çalışmalarımıza başlamıştık. İlave hizmet birimlerini hayatımıza sokarak üzücü olayları önlemiş olduk" dedi.

 

İKİ PROJE BİTTİ

Uysal, Gülüç köprüsü girişindeki çocuk dünyası ile Erdemir ofis binası yanındaki spor parkı projesinin tamamlandığını önümüzdeki günlerde ise resmi açılışının yapılacağını belirterek şöyle konuştu: "Anıt önündeki park da bitti. İnönü Parkındaki Çınar ağaçlarının olduğu bölge de 70-80 gün içerisinde bitecek. Pazaryeri projesi devam ediyor. En kısa zamanda orası da tamamlanmış olacak.

 

SAKİNDERE PROJESİ

Sakindere’nin ihalesi bitti. Yer teslimini de bu hafta içerisinde yapıyoruz. Önümüzdeki seneye de Sakindere projesini bitirmiş olacağız. Pazaryeri projesinde ön tarafında 2 tane 685 yıllık çınar ağaçlarımız var. Tarihte oranın Millet Parkı olduğunu öğrenmiş olduk. Asfaltlama sürüyor. Kavaklık Mahallesi'nde yeni yol açılarak köprülü kavşağa bağlanacak.

 

SAYISAL VERİ ÇALIŞMASI BİTTİ

Önümüzdeki günlerde kent içi ulaşım planlarımızı sizlerle paylaşırız. Sayısal veriler çalışmaları bitti. Animasyonlarda bitti. Ayın 15’inde bizlere sunulacak bizler de fikirlerimizi görüşlerimizi bildireceğiz. Önümüzdeki mecliste ulaşım konusundaki çalışmaları paylaşırız. Çünkü ilçemiz için ulaşım son derece önemli"

 

UYSAL'DAN TEPKİ

Uysal'ın, Myanmar'daki Müslümanların katledildiğini belirterek tepki gösterdi, Kızılay ve Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılacak plan dahilinde destek olunacağını dile getirdi. Meclis üyelerinden İhsan Yazıcıoğlu, Halil Bozkuş, Güler Demiroğlu, Mehmet Erdoğan ve Osman Yavuz mazeret bildirerek meclise katılmadılar.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)