Kdz. Ereğli Belediyesi’nin  3 Eylül tarihinde yapılan meclis toplantısına katılmayarak dikkatleri çeken ve kamuoyunda büyük tartışmaların yapılmasına neden olan ve AKP ilçe Başkanı Fatih Çakır’ın meclis üyeleri olarak suçlanan meclisin 17 AKP’li meclis üyesinden yedisi yazılı bir ortak açıklama yaptı.

 

Toplantıya katılmayan yedi üyenin sadece adının bulunduğu ve Fevzi Ekşi’nin e-posta adresinden gönderilen açıklamada şu isimler yer alıyor: Yusuf Kalay, Mehmet Erdoğan, Sabri Dinç, Fevzi Ekşi, Hasan Pınarcık, Turgay Aydın ve Mustafa Şentürk.

Açıklamada, toplantının ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yaptığı açıklamanın Uysal’a zorla yaptırıldığını iddia eden  meclis üyeleri açıklamaya  yanıt vermemeyi de   “aile terbiyemiz, gerekse parti terbiyemiz, gerekse makama olan saygımızdan dolayı aynı üslupta cevap vermeyi uygun bulmuyoruz” sözleriyle ifade ettiler.

 

Ortak açıklama aynen şöyle:

“Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi AK Partiye mensup Kdz. Ereğli Belediye meclis üyeleri olarak bizler 03.09.2014 tarihli meclis toplantısına mazeret bildirerek katılmamıştık, bu mazeret dilekçeleri başkanımızın başkanlığındaki mecliste oy birliği ile kabul edilmiştir.

 Kdz.Ereğli Belediye başkanımız sayın Opr Dr Hüseyin Uysal ın yaptığı yada birlileri  tarafından  zorla yaptırıldığı iddia edilen imzalı basın açıklamasında; Meclis toplantısına katılmayan meclis üyeleri hakkında yapılan çirkin iddialar karşısında bu açıklamayı yapmak zorunluluğu ve sorumluluğu doğmuştur.

Bizler  AK Parti meclis üyeleri olarak şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonrada gerek aile terbiyemiz, gerekse parti terbiyemiz, gerekse makama olan saygımızdan dolayı aynı üslupta cevap vermeyi uygun bulmuyoruz.

Ancak şu kadarının bilinmesinde yarar vardır; Hiçbirimiz  Kdz.Ereğli belediyesinden gerek kendimiz gerekse yakınlarımız için MAKAM, MEVKİ, KİŞİSEL HESAP VE MENFEAT gözetmemiştir.

Böylesine çirkin iddiaları ortaya atanları ispata davet ediyoruz. Aksi takdirde en hafif deyimle bu iftira  kampanyasını başlatanları müfteri  ilan ediyoruz.Bu iftiralar kısa sure içersinde ispat  edilmediği  taktirde geniş  kapsamlı bir basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirme hakkımızın olduğu  da kamuoyu tarafından bilinmelidir.

Bizleri bu tür karalamalarla suçlamaya çalışanlar ne tür bir oyun içerisinde iseler ergeç.  Kdz Ereglı halkı öğrenecektir. Bizler Kdz Ereğli Belediyesinin Ereğli halkının seçtiği belediye başkanı tarafından yönetilinceye kadar bu davamıza devam edeceğiz.

Kdz.Ereğli’nin değerli halkına hizmet etmek için çıktığımız bu kutsal görevden hiçbir baskı ve karalama kampanyası bizleri asla ve asla döndürmeyecektir.