Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ikinci toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapıldı.

 

"BEN BU HESABI VERMEK İSTEMİYORUM"

Toplantıya AK Parti Grubundan Mehmet Erdoğan, Yusuf Kalay, Reşat Latif, CHP Grubundan Osman Yavuz, Nezih Anıl mazeret bildirerek katılmadı. Uysal, Ereğli Belediye Meclis üyelerinin toplantılara devamlılık göstermesi gerektiğini belirterek, "Yılda 11 ay olmak üzere 11 kez toplanıyoruz, 1 ay da izinli geçiyor. Tüm meclis üyelerimiz sorumluluklarını yerine getirmek zorunda. Hastalıkta zaten hasta olduğu zaman hep birlikte gideriz, gerekeni yaparız. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımız hastalık dışında kendi, ailesi ve sevdiklerin haricinde devama dikkat etme konusunda titiz olması lazım. Çünkü eğer bizler sorumluluklarımızı yerine getiremezsek yarın ve yarınlara hesap veren insanlar oluruz ben bu hesabı vermek istemiyorum. Gelemeyen arkadaşlarımızın dilekçelerini şahsım olarak kabul ediyorum" dedi.

 

FEVZİ EKŞİ'DEN RED

Mazeret bildiren meclis üyelerinin izinli sayılmaları ise oylandı. Meclis üyesi Fevzi Ekşi red oyu verirken diğer meclis üyeleri kabul yönünde oy kullandı.

 

AK PARTİ "KABUL", CHP "RED" VERDİ

İlgili komisyonlara havale edilen kurum ve şahıs imar tadilatlarının görüşülmesinin ardından gündemde Bağlık Mahallesi 1 No'lu Sakindere'de yapılacak ıslah çalışması için İller Bankası'ndan 3 bin 300 lira kredi kullanılması ve gerekli olan işlemlerin yapılması için Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a yetki verilmesi vardı. Yapılan oylamaya AK Parti, "kabul" CHP grubu da, "Bu yatırımları Devlet Su İşleri yapmalı" diyerek "red" oyu verdi. Yeterli salt çoğunluk sağlanamadığı için Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a İller Bankası'ndan kredi kullanma yetkisi verilmedi.

 

UYSAL, "ORASI YAPILACAK"

Oylama sonuçlarının ardından konuşan Uysal, ilçeye hizmet etmeye devam edeceklerini, Bağlık Mahallesi'ne de önem verdiklerini vurgulayarak, "Orası yapılacak, kesinlikle yapılacak, kesinlikle olacak ve en kısa zamanda olacak. Benim anlamadığım bazı şeyler oluyor tabi ki. Burada Ramazan'ın kutsallığından da faydalanarak Peygamberimiz diyor ki, 'Kul, din kardeşine yardım ettiği sürece Allah'da ona yardım eder' diyor. Ben Sakindere ve Bağlık bölgesinde yaşayan, şehrimizin yürüme mesafesindeki yerinin ıslahını yapılıp güzel olması için elimden geleni yapacağım" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)