Kdz.Ereğli’nin Kepez Mahallesi Veteriner Doğan Tuğrul Sokak’ta faaliyet gösteren aralarında Kdz.Ereğli Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Aydın Karadağ’a ait işyeri olmak üzere üç işyeri  işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan faaliyet  gösterdiği için mühürlendi.

 

BELEDİYEDEN YAZILI AÇIKLAMA

Ereğli Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu işyerlerinin 6 Mayıs 2013 tarihinde encümen kararıyla mühürlendiğini ancak mühürün fek edilerek ticari faaliyetine devam ettiğinin anlaşıldığı vurgulandı. Açıklama şu şekilde: “Belediyemiz zabıta ekipleri tarafından 19 Ağustos Pazartesi günü tekrar mühürlenmiştir. Belediyemiz tarafından daha önce de  söz konusu işyerlerinin yasal olmadan faaliyetine devam ettiğinden dolayı Ereğli Cumhuriyet Savcılığı’na  mühürü fek ettikleri gerekçesiyle suç duyurunda bulunulmuştur”

 

AYDIN KARADAĞ KONUŞTU

İşyeri mühürlenen Ereğli Belediyesi’nin bağımsız meclis üyesi Aydın Karadağ’da, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, “İşyerimiz tadilat nedeni ile kapalıydı. Bu konu ile ilgili yasal süreç devam etmekte. Gelişmeleri biz de takip ediyoruz, bu konuda bir görüş bildirmem doğru olmaz” dedi.

 

CHP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Bilindiği gibi daha önce belediye encümenin aldığı kararla meclis üyesinin işyeri mühürlenmek istenmiş bağımsız meclis üyelerinin yanı sıra AK Partili Meclis üyeleri ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’da uygulamanın yasal olmadığını gerekçe göstererek tepki göstermiş ve işyerlerinin mühürlenmesine engel olmuştu. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Aydın Karadağ, CHP’den istifa etmişti.