Zonguldak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ikinci toplantısı, dün Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı. Belediye Başkanı İsmail Eşref başkanlığındaki toplantıda, bir önceki toplantıya ait faaliyet raporları okundu.
Gündemin birinci ve ikinci maddesindeki Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün katı atık bertaraf ücretleri ile Zonguldak Limanı'na uğrayan yerli ve yabancı gemilerin belediyenin su hizmeti tarifesinden yararlanması için düzenlenen su bedelinin KDV dahil 5 TL olarak uygulanması meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün, gündemin 4'üncü maddesi İman ve Şehircilik Müdürlülüğü'nün Zonguldak kent bütünündeki yerleşim sıkıntılarından doğan planlama ve uygulama sorunları çözüm bulmak amacıyla, 'binalara kot verilmesi' için başlıklı bölüme ait 'yoldan kodlandırma' başlıklı 60'ıncı maddenin yeniden düzenlenmesi hakkındaki İmar Komisyonu raporu karara bağlanarak oy birliği ile kabul edildi. Beşinci maddede de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Terakki Mahallesi'ndeki kapsayan alandaki spor salonunu ve çevre düzenlemesini imar tadilatına hakkındaki rapor kabul edildi.
Gündemin 6. ve 7'inci maddesindeki İmar ve Şehir Plancılık Müdürlüğü'nün imar ve plan tadilat raporları hakkındaki bilgi raporları meclis üyelerinin görüşüne sunularak oybirliği ile kabul edildi.