Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, Ocak ayı ikinci olağan toplantısında ilginç diyaloglar yaşandı. Ak Parti Grubu Sözcüsü Nazım Erdoğan, İmar ve Hukuk İşleri üye seçimleri konusunda usül hatası yapıldığını, Resmi Gazete'den alıntılar ile aktardı, oylamada başkan Uysal dahil herkes red oyu verdi. 

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi Ocak ayı ikinci toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Meclisin resmi oturumu öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni yılda yeni bir dil kullanılması yönündeki çağrısına dikkati çekerek, “Bu yeni dil çok kültürlü, boyutlu, evrensel doğrular üzerine kurulmalı, birleştirici, bütünleştirici olmalı. Bu yeni dilin en önemli özelliği sihirli cümlesi diyalog üzerine kurulmalı, uzlaştırıcı ve milletin dili olmalı. Bu dil öyle bir dil olmalı ki halkın nabzı ile ilçemizin nabzının aynı atması diye düşünüyorum. Bizler bu yeni dili kullanaraktan bu yeni dil üzerinden artık Ereğli’de şartları değiştiren fikirleri üretmemiz lazım” dedi.

 

“GÜZEL PAS OLDU, BOŞ KALEYE ATTIM”

Uysal’ın konuşmasının ardından CHP’li Meclis Üyesi Cumhur Nalcı, kar yağışı nedeniyle Ömerli’de bulunan hastane bölgesinde ulaşımın yaklaşık 4 saat gerçekleştirilemediğini, kendisinin de burada mahsur kaldığı yönündeki söylemlerine Başkan Uysal şu sözlerle yanıt verdi:  “Arkadaşlarımız gece 23.00’e kadar çalışıyorlar, herkese teşekkür ediyorum. Ben de belediyeden 21.00 gibi ayrıldım belediyeden. Hastane yolu için teşekkür ediyorum ve herkesten teşekkür emailleri alıyoruz, açıklamayacaktım aslında, biz yaptığımız hizmetleri, güzellikleri anlatmayı doğru bulmuyoruz. Zaten bizim yapmamız gereken hizmetler, yüzlerce teşekkür e-maili gösterebilirim, hastane yolu üzerinde tüm mahalleler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Tüm telefonlara anında cevap veriyoruz. Keşke gelen 1-2 mesajı okuttursaydım keşke. Aramızda Beşiktaş Taraftarlar Derneği var, güzel pas oldu, boş kaleye attım”

 

“BELEDİYE TARİHİNDE İLK”

Zaman zaman ilginç diyalogların yaşandığı belediye meclisinde ilk kez usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile düzeltilmesi için gelen gündem maddesi herkesine herkes red oyu vermesi, meclis üyeleri arasında gülüşmelere neden oldu. CHP’li Meclis Üyesi Cumhur Nalcı, “Belediye tarihinde ilktir, kendiniz getirdiğiniz gündem maddesini kendiniz red oyu veriyorsunuz” dedi.

 

SÜLEYMAN SEBA İSMİ YAŞATILACAK

Gündem maddeleri arasında Beşiktaş Onursal Başkanı merhum Süleyman Seba’nın isminin Orhanlar Mahallesi 1 No.lu Orta Sokak isminin Süleyman Seba Sokak olarak değiştirilmesi vardı. 25 Kabul 2 çekimser oy verilen gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

KOMİSYONDA RED EDİLDİ

Ereğli Belediyesine hibe yolu ile şirket alınmasına ait komisyon raporu da meclis gündemine gelmesi red edildi. Komisyonda muhalif AKP’li ve CHP’li üyelerin red oyu kullanarak onay vermediği karar meclis gündemine gelmesi de yine AKP’li muhalif ve CHP’li üyelerin red oyları ile kabul edilmedi.  Gündem maddeleri arasında biri de Ereğli Belediyesi’ne ait taşınmazların 10 yıllığına kiraya verilmesi idi. Komisyonda görüşülen ve üzerinde bazı değişiklikler yapılarak meclis gündemine gelen gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)