Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, 5 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 11.00’de Kdz.Ereğli Belediye Nikah Salonunda toplanacak. Bir seminer nedeniyle şehir dışında bulunan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın muhtemelen Meclise Başkanlık yapması beklenirken meclis üyelerini yoğun bir gündem bekliyor. Kdz.Ereğli için son derece önemli kararların alınacağı meclis toplantısında belediye arsasının TOKİ’ye devride oylanacak.
Belediye Meclisinde görüşülecek konular şu şekilde.
1-İmar planı tadilat taleplerine ait komisyon raporu.
2-Evlerinde kendi ürettikleri hediyelik eşya ile el yapımı ürünlerini sergileyerek aile bütçelerine katkıda bulunmak üzere stant açan ve satış yapan ihtiyaç sahibi kişilerin durumlarının araştırılmasına ait komisyon raporu.
3-Belediyemizin 2009 yılına ait Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı ile Taşınır Mal Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının görüşülmesi.
4-İmar planı tadilat taleplerinin görüşülmesi.
5-Yoldan ihdas parselin satışının görüşülmesi.
6-Belediyemiz mülkiyeti altında bulunan İlçenin Ömerli Mahallesindeki taşınmazların Başbakanlık TOKİ İdaresine devir (satış) işleminin görüşülmesi.
7-Başbakanlık TOKİ İdaresi ile Belediyemize ait İlçenin Ömerli Mahallesindeki taşınmazların devrine (satışına) ait protokolün görüşülmesi.
8-2010 yılı içerisinde yapılacak yer altı şebeke hattı döşeme kazı çalışmaları için Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Dergaz) ile Belediyemiz arasında imzalanacak protokolün görüşülmesi.
9-2010 yılı içerisinde yapılacak yer altı şebeke hattı döşeme kazı çalışmaları için Türk Telekomünikasyon A.Ş.Genel Müdürlüğü adına Zonguldak İl Telekom Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında imzalanacak protokolün görüşülmesi.
10-Plaj ve Kamp Ücretlerinin görüşülmesi.
11-Özel Halk Otobüsleri Yönetmeliğine madde ilave edilmesi.
12-Şehir içi minibüslerinin güzergahlarının belirlenmesi.
13-Peyzaj düzenleme çalışmaları için yapılacak bağışların kabul edilmesi.
14-Norm kadro fazlası işçi kadrolarının iptal edilmesi.