Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyenin eleman alamadığını ve bu konuda ancak KPS sonuçlarına göre atama yapıldığına dikkat çekerek ?Biz ancak yan işleri ihale ediyoruz ve en ucuz teklifi vererek ihaleyi kazanan firma 6 aylık geçici işçi alıyor. 6 ay sonra tekrar ihaleye çıkmak zorundayız yasal olarak. Bu kez ihaleyi bir başka firma aldığında yeni elemanlar alıyor. Yani müteahhit değişimi ile birlikte 6 aylık bir sürelik eleman alımını müteahhit yapıyor. Bu işçiler de kunta kinte gibi çalıştırılıyor. Çünkü, müteahhit teklif verirken, ?en ucuz işçiyi ben çalıştırırım? diye düşün teklif veriyor? diyerek konuştu.

Posbıyık?ın bu konuşması üzerine söz alan AKP?li Yusuf Kalay, bölgenin emek kenti olduğunu ve işçiler için kunta kinte sözünün pek yakışık düşmediğini dile getirdi.

Posbıyık, Kalay?ın bu açıklaması üzerine ?Ben bu sözümle ilgili olarak ödül aldım. AKP?li siyasetçilerin de bulunduğu üniversitedeki toplantıda bu sözleri söylediğimde büyük alkış aldım. Bu sözlerimden dolayı ödül aldım. Sözlerimin arkasındayım. Bu işçiler en ucuz şekilde çalıştırılıyor, kunta kinte gibi çalıştırılıyorlar? dedi.