Kdz. Ereğli Belediyesi'nin meclis toplantısı gündemdeki maddelerin kabulüyle tamamlandı. Meclisin açış konuşmasını yapan belediye başkanı, bayramdan sonra tamamlanan pazaryerinin tesliminin yapılacağını ve böylelikle dere üstünün trafiğe açılacağını açıkladı.
Belediyenin Beyçayırı stadı yanında alış veriş merkezi yapmak üzere kredi talebinde bulunulduğunu ve 10 milyon TL kredinin vali ve milletvekili katkısı ile onaylandığını söyleyen belediye başkanı, hazırlanan terminal projesin animasyonunu izlendiğinde ortaya çıkan eleştirilerin değerlendirildiğini ve iki kat yerine tek kattan inşa etmek üzere karar alındıktan sonra yeni projenin hazırlık çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.
Belediyenin, yıkım kararı bulunan yöresel evlerinin Aralık 2011'de yapılacak; süs havuzu, pazaryeri, tartan pist ve bisiklet yolu ile birlikte açılacağını, ayrıca Cehennemağzı Mağaralarının bulunduğu alanda inşasına başlanan amfi tiyatronun temelinin de atılacağı açıklandı.
Belediye bu yıl askeriyenin katılmayacağı 7 kasım töreniyle Sarıkamış'a erzak ve silah götüren üç geminin batırılması sonucunda şehit olanların anısına Kandilli açıklarında denize çelenk bırakılacak ve 8 Kasım'da da Kestaneci'de Uzun Mehmet'i anma töreni gerçekleştirilecek.