Alaplı Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısında İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Alaplı Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısı İzmir'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden dolayı hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Başkan Tekin, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir'de yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığında bulunarak, “Öncelikle 30 Ekim Cuma günü merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde maalesef 114 vatandaşımız hayatını kaybetti.1035 vatandaşımız ise yaralandı. İzmir’in acısını yürekten paylaşıyoruz. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı yaralı vatandaşlarımıza yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum. Deprem nedeniyle evlerini kaybeden, evleri zarar gören vatandaşlarımıza tüm meclisimiz adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca canla başla çalışan kurtarma ekiplerimize ve doktorlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. İzmir’in acısını kendi acımız olarak görüyoruz. Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 97. yıldönümü nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İlçemizde gerçekleştirdiğimiz kutlamalar coşkuyla geçti. Cumhuriyetimizin 97.yılını vatandaşlarımız evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde bizler ise yine vatandaşlarımızla birlikte Atatürk Anıtı önünde İstiklal marşımızı hep bir ağızdan söyleyerek coşkuyla kutladık. Alaplı Cumhuriyete bir kez daha sahip çıkmıştır. Ayrıca 10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin tek maddesi olan, ‘2021 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi ve Tahmini Gelir-Gider Bütçesi’ komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.