Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Ekim 2016 toplantısında Kent Meydanına cami yapılacağı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal  tarafından açıklandı.

KENT RUHU PROJESİ

Belediye meclisi toplantısı  Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda saat 10.00’da başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan Hüseyin Uysal, yarattıkları Kent Ruhu projesinin büyük heyecan yarattığını, Göztepe, Çeştepe ve Kaletepe’nin halka açılması için çalışmaların yürütüldüğünü, ilçenin müzeler şehri olabileceğini ve bunun için; deniz, hamam, sanayi müzesi çalışmalarına kaydederken  madenciliği de vurguladı ve mağaraların da ibadet turizmine sağlayacağı katkılardan söz eti.

KAMPÜS

Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devir edilen eski Devlet hastanesi binaları ve arazisinden çalışmaların başlayabilmesi için Anıtlar Kurulu’ndan yazı beklendiğini, bu konuda görüştüğü (dün) BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile yaptığı telefon görüşmesinde iznin alındığını öğrendiğini belirten Hüseyin Uysal, binaların tümünün yıkılacağı ve alanın coğrafi konumu gereğince en çok üç  katlı kampüs binalarının inşasına başlanacağını belirtti.

ALMANYA

Uysal, Zonguldaklıların Almanya’da kurduğu derneğin davetlisi olarak yurt dışına gittiğini ve burada çok yakın ilgi gördüğünü, bu ziyarette 15 Temmuz darbe girişimi konusunda konuşmalar yaptığını da söyledi.

KENT MEYDANINA CAMİ

Zonguldak Valisi Ali Kaban ve İstanbul’dan gelen misafirlerle altı iki katkı otopark olan 15 dönümlük alana sahip  kent meydanında  projesinde cami yapımı konusunda atılan adım gereği temelinin en kısa sürede atılacağını ifade eden Uysal, kentin ulaşım sorununu kısa ve orta vadeli çözmek için planlama yaptıklarını da açıkladı.

2017 DE TEMEL ATILIYOR

Yüzme havuzunun temelinin 2017 de atılacağını ve  tarihi çarşımız ile ilgili de esnaf kardeşleriyle toplantı yapacağına dikkat çeken Uysal, akıllı kavşak uygulamasına sürücülerin önem vermemesi üzerine farklı önlemler alınacağını anlattı.



KIRKPINAR’A İKİ UNVAN BİRDEN

AKP’li Kdz. Ereğli Belediyesi’nin meclis üyelerinden olan Av. Nazım Erdoğan’ın  FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması üzerine, aynı  partinin meclis sıralamasındaki 1 yedek Hacı Mahmut Kırkpınar’ın bu göreve getirildiğini ve ilk toplantıya da katıldığını söyleyen Hüseyin Uysal, Kırkpınar’ı  başkanlık divanına davet ederek kendi elleriyle rozetini taktı.

Nazım Erdoğan’dan boşalan Meclis Başkan vekilliği seçimlerinde de AKP Kırkpınar’ı, CHP ise Fehmi Karaarslan’ı aday gösterdi. Seçim sonuçlarında Kırkpınar 17, Karaarslan 13 oy aldı. 1 oy da aday olmadığı halde Eyüp Karaarslan’a çıktı.

Yine Erdoğan’ın üyeliğinin düştüğü Hukuk İşlerine de Kırkpınar aday gösterildi. CHP’nin aday göstermediği bu seçimler açık oylama ile tamamlandı ve Kırkpınar katıldığı ilk meclis toplantısında hem meclis başkan vekili, hem de hukuk işleri komisyon üyesi oldu.

ÇİZGİ ARACI

DDY'den devir alınan arazi ler üzerindeki Kırmacı ile Balı mahallesi arasındaki demiryolu raylarının sökülmesi nedeniyle bu güzergahın yaya ve bisiklet yolu yapılması kabul edildi.

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere talep edilen soğuk boyalı çizgi kamyonu alımı oybirliği ile kabul edilirken, satın alınması istenen 20 tonluk ekskavatör  konusu ise komisyona sevk edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal 6 Ekim Perşembe günü TOKİ görüşmeleri için şehir dışına çıkacağını belirterek, meclis toplantısına sabah 08.30’dan itibaren devam edileceğini belirterek toplantıyı kapattı. 

KALAY'DAN ERDOĞAN'A DESTEK

AKP'li Belediye Meclis üyelerinden Yusuf Kalay, tutuklanan meclis üyesi arkadaşı Nazım Erdoğan'ın belediye başkan yardımcılığı görevinde de bulunduğuna dikkat çekerek FETÖ terör örgütü üyesi olduğuna inanmadığını belirtip, "Umarım aklanıp çıkacaktır." dedi. 




Av. Nazım Erdoğan'ın FETÖ operasyonu nedeniyle tutuklanması üzerine AKP listesinden Meclis Üyeliğine getirilen Hacı Mahmut Kırkpınar ilk meclis toplantısına katıldı. Kırpkınar'a Belediye Başkanı Hüseyin Uysal rozetini takarak hayırlı olsun dileğinde bulundu