Zonguldak Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ikinci toplantısı, Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı.
Belediye Başkanı İsmail Eşref başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 15 madde görüşüldü. Açılış ve yoklamanın ardından gündemin ikinci maddesi olan Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün belediyenin 2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Planı hakkındaki Bütçe ve Plan Komisyonu raporu görüşüldü. Bu maddeye, AKP'li Belediye Meclis Üyesi Avukat Sertan Açıkgöz raporların eksik olduğunu belirterek itiraz etti. AKP Belediye Meclis Üyesi Metin Demir ise, bu madde ile ilgili raporun kendilerine geç geldiğini ve raporu gerektiği kadar inceleme fırsatı bulamadıklarını belirterek, gerekçesini sordu. Demir, ayrıca raporda, belediye terminalinin tadilattan geçirileceğinin yanı sıra başka bir alana taşınacağını belirterek aradaki çelişkiyi sordu. Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, Açıkgöz ve Demir'in sorularını yanıtlayarak gündemin ikinci maddesindeki strateji raporu hakkındaki bilgi vererek, raporun aslında Kasım ayı içinde hazırlanması gerektiğini, ancak zaman daraldığı için bu meclis toplantısında görüşülmesine karar verdiklerini belirtti.
Eşref'in bilgilendirmesi sonrasında ikinci madde AKP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi: Gündemin 4'üncü maddesi olan İmar İşleri Müdürlüğü'nün Zonguldak Merkez Tepebaşı Mahallesi, İmam Hatip Lisesi mevkisinde yer alan 432 ada, 21 nolu parselde kayıtlı taşınmazın da bulunduğu imar adasında imar yolu kaydırılması konulu imar planı tadilatı hakkındaki Komisyon raporu oy birliği ile kabul edilirken, AKP'li Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, daha önceki dönemde söz konusu yolun 8 metreden 10 metreye çıkarıldığını, bu karardan vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi:
Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, söz konusu yolun geçtiği güzergahta şahısların zarar gördüğünü, yolun birer metre sağdan-soldan genişletilmesinin sakınca doğurmadığını, ancak tek taraflı genişle-me olması nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti. Diğer maddeler gibi 4'ncü madde de oy çokluğu ile kabul edildi.Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.