Alaplı Belediye Meclisi'nin, ikinci oturumla tamamlanan Aralık Ayı Olağan Toplantısında, sosyal tesis kira bedelleri yüzde 50 oranında düşürüldü; su ücretleri ve katı atık taşıma bedelinde de artış yapıldı.

 

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun başkanlığında tek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, 2012 yılı gelir tarifesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun teklifi doğrultusunda oybirliğiyle kabul edildi. Konuya ilişkin Alaplı Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

 

SOSYAL TESİS ÜCRETLERİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Alaplı Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun teklifini oybirliğiyle kabul ettiği Belediye gelirleri tarifelerinde, depozito ve kira bedelini kapsayan sosyal tesis ücretlerinde yüzde 50 oranında indirim yapıldı.  Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi ve Düğün Salonu'nun KDV dahil olmak üzere; hafta içi günler kira bedeli 800 liradan 400 liraya, hafta sonları (Cumartesi-Pazar) akşam (saat:19.00 ile 23.00 arası)  kira bedeli 1.200 liradan 600 liraya, hafta sonları (Cumartesi-Pazar) gündüz (saat:13.00 ile 17.00 arası)  kira bedeli 1.000 liradan 500 liraya; depozite ücretleri de 350 liradan 100 liraya düşürüldü.

 

SU ÜCRETLERİNDE CÜZİ ARTIŞ

Alaplı Belediye Meclisi'nin Plan ve Bütçe Komisyonu'nun teklifi doğrultusunda oybirliğiyle kabul ettiği 2012 yılı Belediye gelirleri tarifesi içinde yer alan su ücretlerine , maliyetin de altında cüzi bir artış yapıldı. KDV dahil olmak üzere suyun metreküp ücreti; meskenler için 2 liradan 2.15 liraya, ticarethaneler için de 4 liradan 4.40 liraya yükseltildi. Yeni tarifeyle de, çevre yerleşim birimleri içinde su ücretlerinin en düşük olduğu ilçe Alaplı oldu.

 

KATI ATIK BEDELLERİ

Alaplı Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun teklifi doğrultusunda, katı atık taşıma ücretine de,  çevre yerleşim birimlerinin çok altında kalan bir artış yaptı. Bağlı yerleşim birimleri içinde,  çöpünü  Ereğli'deki aktarma istasyonuna en uzak mesafeden taşıyan belediye olan Alaplı Belediyesi, buna rağmen, Meclis'in oybirliğiyle aldığı kararla, katı atık taşıma bedelini de çevre yerleşim birimlerinden daha düşük tutarak, 2.5 liradan 3.25 liraya yükseltti. Belediye gelirleri tarifesi, yeni şekliyle yılbaşından itibaren geçerli olacak.