Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nde, kent meydanı ve yeraltı otoparkı binası yapımı için İller Bankası'ndan 40 milyon lira kredi kullanımı maddesi yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile kabul edilmedi. Uysal, kent meydanı ve cami projesinin mutlaka yapılacağını duyurdu.

Meclisin kritik oylamasına 5 AK Partili mazeret bildirerek katılmadı. Ancak mazeretlerin geçerli sayılmasına ise 6 AK Partili red oyu verdi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, Haziran toplantısını gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem Ereğli Belediyesi'nin 40 milyon lira İller Bankası'ndan kredi kullanımıydı.

 

AK PARTİLİLERİ, AK PARTİLİLER KABUL ETMEDİ

AK Partili Belediye Meclis üyeleri; Sezai Meriç, Yusuf Kalay, Reşat Latif, İhsan Yazıcıoğlu ve Turgay Aydın ile CHP’li Nur Oğuz mazeret dilekçesi vererek, toplantıya katılmadılar.

Mazeretleri kabulü için yapılan oylamada, AK Partili Halil Bozkuş, Esra Alpago, Ayhan Atay, Fevzi Ekşi ve Hasan Pınarcık’ın da aralarında bulunduğu 6 üye ret oyu verirken, CHP’li üyeler ise mazeretlerin kabulü yönünde oylarını kullandı.

 

40 MİLYON LİRA KREDİ KULLANIMI MECLİSTEN ÇIKMADI

Gündemde yer alan, 'Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark Binası Yapımı için İller Bankası'ndan 40 milyon lira kredi kullanılması' maddesi yapılan oylamada AK Parti grubundan 13, CHP grubundan da 13 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile kredi kullanımı gerçekleştirilemedi.

 

UYSAL: BELEDİYE KENDİ İMKANLARI İLE YAPACAK

Başkan Uysal, söz konusu oylamanın ardından belediye birim amirlerine, kısa sürede ihaleye çıkılması yönünde talimat verdi. Kdz.Ereğli Belediyesi'nin söz konusu kent meydanı ve cami projesini kendi imkanları ile yapacağını duyurdu.

 

ZAMAN ZAMAN BAĞIRIŞMALAR OLDU

Öte yandan ilgili maddenin görüşülmesi sırasında CHP Grup Sözcüsü Sertan Ocakcı ile Hüseyin Uysal arasında yüksek sesle konuşmalar yaşandı. Bir ara Ocakcı, Uysal'a çok bağırdığı gerekçesi ile tepki gösterdi. Zaman zaman yaşanan tartışmalara CHP'li diğer meclis üyeleri de katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)