Kdz.Ereğli Belediyesi ile KİPTAŞ arasında kent meydanı, 2 katlı otopark ve cami yapım projesi, Kdz.Ereğli Belediyesi'nin eski hizmet binasının ilçe Kaymakamlığına tahsisinin sağlanması, pazaryerinin üzerinin çelik konstrüksiyon ile kaplama yaptırılması ile 1 No'lu Sakindere'de dere ıslah çalışması için İller Bankasından kredi kullanılmasına yönelik Hüseyin Uysal'ın yetki talebi kabul edildi.

 

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, Hüseyin Uysal Başkanlığında Haziran ayı olağan toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Uysal, meclisin açılışında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Engelliler ve Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri etkinlikleri gerçekleştirdiklerini anlatan Uysal, şenliklere destek veren, emeği geçen ve katılan ilçe halkına teşekkür etti.

 

BİN 500 KİŞİYE İFTAR

Ramazan ayında düzenlenen geleneksel iftar programına vatandaşları davet eden Uysal, günde bin 500 kişiye iftar sofrası hazırlandığını, ekiplerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımların ise devam ettirildiğini belirtti.

 

DAVULCULAR ÇALMAYACAK

Üniversite sınav maratonunun başlayacağına dikkati çeken Uysal, "Bu arada bu hafta sonu ve bir sonraki hafta Üniversite Sınavları var. Sınav haftasında Cuma ve Cumartesi geceleri 31 mahallemizde görevli 45 davulcu sınava girecek adayların uykusunu bölmeme ve yeni güne sağlıklı uyanabilmeleri için görev yapmayacak. Tüm adayları geleceklerini şekillendirecekleri sınavlarda başarılar diliyorum" dedi.

 

60 BİN TON ASFALT DÖKÜLECEK

Süleymanbeyler Köyü’ndeki Arıtma Tesisinden ilçeye su verilmesi konusunda çalışmalar son aşamaya geldiğini belirten Uysal, "Hattın İlçe Merkezinden geçişi tamamlandı. Gerek bu gerekse diğer alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarımıza yönelik asfalt çalışmalarına başlıyoruz.Bu yıl alt yapı çalışmalarının yapıldığı bölgelere öncelik vererek 60 bin ton asfalt dökeceğiz" ifadelerine yer verdi. Atatürk Anıtı'nın yenilendiğini, İnönü parkının da modern ve yaşanabilir bir hale getirileceğini anlatan Belediye Başkanı Uysal, her mahallede ekiplerin faaliyet sürdürdüğünü

 

MECLİSTE GÖRÜŞÜLEN KONULAR

Pazaryerinde bulunan eski Ereğli Belediye hizmet binasının Ereğli İlçe Kaymakamlığına tahsisi konusunda Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a yetki verildi. Yine mülkiyeti Ereğli Belediyesi'ne ait Müftü Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki taşınmaz ile Kışla Mahallesi'ndeki yeni çocuk dünyası alanının Yaşlılar ve Gençler Dinlenme Evi'nin şubesi olarak çalıştırılması görüşüldü. Belediyenin 2017 yılı mali gelir tarifesine ilave yapılırken, Ereğli Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret (KİPTAŞ) arasında yapılacak olan protokol için Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a yetki verildi. Resmi ve şahıslara ait imar tadilat raporları ve talepleri görüşüldü. Bağlık Mahallesi Sebze Sokakta bulunan Kdz.Ereğli Belediyesi pazaryeri üzeri çelik konstrüksiyon ile kaplama yaptırılması için İller Bankası'ndan kredi alınması karara bağlandı. Yine Bağlık Mahallesi 1 No'lu Sakindere'de yapılacak olan ıslah çalışması işi için İller Bankasından kredi alınması karara bağlandı.

 

CHP'DEN ELEŞTİRİ

CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, mecliste görüşülen 1 No'lu Sakindere'ye yapılacak ısla çalışmasına ilişkin İller Bankası'ndan kredi alınmasının doğru olmadığını söyledi. Nüfusu 100 bini geçen yerleşim yerlerinde Devlet Su İşleri'nin yapması gereken yatırımların belediye kasasından çıkmasına bir anlam veremediklerini vurgulayan Özyağcı, "AK Partili belediyesiniz, DSİ'nin bunları yapması lazım . Çünkü Ereğli 100 bin nüfusu geçti. Siz yaptıramıyorsanız hep birlikte Ankara'ya gidelim. Burası için kullanılacak krediyi başka yerde hizmet olarak değerlendirelim" dedi. Yine Ereğli Belediyesi'nin kent meydanı, 2 katlı otopark ve cami yapımı ile ilgili proje için KİPTAŞ ile protokol imzalanmasını eleştirdi, kentte bu işleri projelendirecek isimlerin bulunduğunu vurguladı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)