MEDEM Bülent Ecevit Üniversitesi personelini, öğrencilerini ve Zonguldak halkını bu bahar döneminde de önemli sosyal ve kültürel çalışmalarla buluşturuyor.

2015’te kurulan Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(MEDEM) farklı alanlardaki çalışmalarını sürdürüyor. Enderun Buluşmaları’ndanTezhip’e, ebru çalışmalarından Hadis derslerine, ney kursundan düşünce okuluna kadar pek çok çalışmada faaliyet gösteren merkez bahar dönemi çalışmalarına başladı.

Üniversite bünyesinde farklı fakülteler ve bölümlere mensup öğretim üyelerinin yapacakları araştırmaların koordinasyonunu sağlamak; kadim medeniyetimizin tüm yönleriyle ortaya konmasını sağlayacak çalışma ve araştırmalar yürütülecek bir platform oluşturmak; Üniversite mensuplarına, mezunlarına ve yöre insanına dönük eğitim ve kültür faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla kurulan MEDEM yaptığı etkinliklerle üniversite bünyesinde yapılan sosyal kültürel etkinliklere önemli katkılar sağlıyor.

MEDEM Müdürü Uzman Elif Gür ikinci dönem çalışmalarına başladıklarını ve etkinliklerde bir hayli mesafe kaydettiklerini belirtti. “Kurulduğu günden beri merkezimiz farklı alanlardaki çalışmalarıyla Üniversite bünyesinde önemli bir merkez durumundadır. Yaptığımız etkinlikler gün geçtikçe daha nitelikli bir hal alıyor.” dedi. Gür, merkezdeki çalışmalardan ürünlerini almaya başladıklarını, Mart ayı içerisinde de Tezhip sanatı kursiyerlerinin eserlerini Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde sergileyeceklerini söyledi.

 

Rektör Özer: “Merkezin Çalışmalarını Önemsiyoruz.”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Üniversitemizde yürütülen bilimsel çalışmalarla birlikte kültürel ve sosyal çalışmaların da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle gençlerimizin küreselleşmeyle birlikte kaybolup gitmesi muhtemel olan milli ve manevi değerlerimizi bilmesini, bunların öneminin farkında olmasını ve yaşatmasını istiyoruz. Bu nedenle kurduğumuz Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(MEDEM) Üniversitemiz ve Zonguldak için çok faydalı çalışmalar yürütmektedir. Merkezin çalışmalarını çok önemsiyoruz. Kısa zaman önce kurulan MEDEM çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılacak her nitelikli çalışmaya desteklerimizi sürdüreceğiz. Merkez; yürütülen sanatsal ve sosyal faaliyetlerin yanında, sahip olduğu zengin kütüphanesiyle ziyaretçilerini huzurlu ve ferah bir ortamda okumaya davet ediyor. ” Özer ikinci dönem çalışmalarının başarıyla geçmesi temennisinde bulundu.