Çağdaş Gazeteciler Derneği ile Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri “Medya ve Geleceğe Bakış” Paneli Zoguldak Maden Mühendisleri Odası lokalinde gerçekleştirildi.

Yazılı ve görsel medyanın sorunları, medyanın geleceği ve çeşitli konuların işlendiği, “Medya Ve Geleceğe Bakış” Panelinde ilk konuşmayı Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu yaptı. Daha sonra Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav’ın konuşmasından sonra panele katılan misafir gazeteciler sırasıyla söz aldı.




Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç yaptığı konuşmasında dünden bugüne gelinen noktayı anlatırken gazetecilerin çok zor altında görevlerini yapmaya çalıştığını ve halen 170’in üzerinde gazetecilerin hapishanelerde tutuklu olarak yattığını basın özgürlüğünün hiçe sayıldığını, haberleri ve köşe yazılarını yazarken en küçük bir olumsuzluğun dikkate alınarak o gazetecinin göz altına alınmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Daha sonra gazeteci yazar Doğan Satmış, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya ve Fox TV Genel yayın Yönetmeni Doğan Şentürk de birer konuşma yaparak içinde bulundukları olumsuzluklara değinerek gazetecilerin özgürce haberlerini okuyucularına ulaştırmanın zorluklarına değindi ve çağdaş demokrasilerde bu durumların kabul edilemez olduklarının altını çizdi.

Misafir konuk gazeteciler akşamı Zonguldak’ta geçirdikten sonra 12 Ekim Perşembe günü de Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün’ün konuğu olarak Çatalağzı beldesindeki termik santrallerin çevreye yaydığı zararları yerinde inceleyerek bilgi aldılar.