ZKÜ ve KGD’nin ev sahipliğini yapacağı sempozyuma 48 üniversiteden 140 araştırmacı ve gazeteciler katılacak.

Kültür Araştırmaları Derneği, Karaelmas Üniversitesi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen Uluslar arası Medya ve Kültür sempozyumuna 48 üniversiteden çok sayıda araştırmacı ve gazeteci katılacak. KGD sempozyum da Yerel medyanın gerekliliği” üzerine bir genel oturum yapacak.

 

Zonguldak dev bir organizasyona hazırlanıyor. Beşinci Kültür Araştırmaları Sempozyumu 2-4 Temmuz tarihleri arasında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek. Kültür Araştırmaları Derneği ve İletişim Araçları Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek sempozyuma Karaelmas Üniversitesi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği ev sahipliği yapacak. Sempozyumda 134 adet bildirim sunulacak. Karaelmas Gazeteciler Derneği sempozyumda “Yerel medyanın gerekliliği” üzerine bir genel oturum yapacak.

Karaelmas 2009: Medya ve Kültür Sempozyumu’nun hazırlıkları sürüyor Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan beşinci kültür araştırmaları sempozyumu “Karaelmas 2009: Medya ve Kültür” için Türkiye’nin hemen her bölgesinden ve yurtdışındaki üniversitelerden gönderilen, 250’den fazla bildiri özetiyle ilgili değerlendirmeler, hakemler tarafından tamamlandı ve sonuçlar bildiri özeti sahiplerine iletildi.

Gelen bildirilerin sınıflandırılması, bildiri sahiplerinin sorularının yanıtlanması, sempozyum logo ve poster çalışmaları, KAD yönetim kurulu üyesi Marmara Üniversitesi'nden Nurçay Türkoğlu ve aynı üniversiteden Sevilen Toprak Alayoğlu ile doktora öğrencileri Bora Altun, Yavuz Kerem Demirbaş, Behçet Güleryüz ve Mustafa C. Sadakoğlu tarafından titizlikle sürdürülüyor.

Ankara Üniversitesi'nden Beybin Kejanlıoğlu da sempozyum hazırlıklarına başkentten

Katkıda bulunmakta.

Sempozyumun açılış konuşmaları konunun duayeni Ünsal Oskay (Beykent Üniversitesi) ile

İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) Başkanı, gazeteci yazar Hıfzı Topuz tarafından yapılacak. Haluk Şahin (Bilgi Üniversitesi / Radikal gazetesi) hem bilim adamı hem basın mensubu olarak ikili kişiliğiyle sempozyuma katkıda bulunacak. Sempozyumun bir özelliği de, basın mensuplarından bir grubun da katılıyor olması.

Katılacaklarını şimdiden teyit etmiş olanlardan Orhan Erinç (TGC Başkanı) ve Nail Güreli

(TGC eski Başkanı), Oğuz Haksever (NTV) ve Ethem Özgüven (Bilgi Üniversitesi) var. Kültür Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek sempozyumun bu yıl ki konusu “Medya ve Kültür” olacak. Organizasyona Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği ev sahipliği yapacak. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda araştırmacının katılacağı sempozyum da 134 adet bildirim yer alacak.

Sempozyuma katılacak üniversiteler

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi salonlarında gerçekleştirilecek sunumlar için 200 civarında araştırmacının Zonguldak’a gelmesi bekleniyor. 48 farklı üniversiteden 140 araştırmacının katılacağı sempozyuma medya dünyasının tanınmış isimlerinin de katılması bekleniyor.