Gazetecilerin işten çıkarma, siyasi baskı, açılan dava ve tutuklanma riskiyle mesleğini yapamaz hale getirildiğine işaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti NTV’den 70’e yakın gazetecinin işten çıkarılmasını kınadı ve işverenleri, bu kararlarını gözden geçirmeye davet etti. Cemiyet yaptığı açıklamada "İşten çıkarmaların yeni el değiştiren Milliyet ve Vatan'a da yansımamasını ve bu kuruluşlarda çalışan meslektaşlarımızın iş güvencelerinin sağlanmasını umut ediyoruz" dedi.


Seçim öncesi medyada işten çıkarmaların hızla arttığına dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti son olarak NTV’den 70’e yakın sayıda gazetecinin işten çıkarıldığını belirterek “Seçim öncesi medyanın yeniden tasarlanma alışkanlığı ne yazık ki yine devam ediyor” diyerek bu durumu kınadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, sendikasız, iş güvencesiz, editöryal bağımsızlıktan uzak bir çalışma biçimine mahkum edilen gazeteciler için işten çıkarmaların artık tahammül edilemez hale geldiğine dikkat çekti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin basın açıklaması şöyle:

"Kamuoyu adına denetleme görevini yerine getiren, halkın doğru ve yansız haber alma hakkına hizmet eden gazeteciler işten çıkarılma, siyasi baskı, dava ve cezaevi tehdidi altında işlerini yapmaya çalışıyorlar. Daha önce Sabah ve Habertürk’te yaşanan işten çıkarmalar, NTV’den 70’e yakın gazetecinin işten çıkarılmasıyla devam ediyor. Halkın haber alma hakkının çok daha önem kazandığı seçim öncesi bir dönemde işten çıkarmaların artmasını medyanın yeniden tasarlanması olarak değerlendiriyoruz. Bunun da meslektaşlarımıza ve kamuoyuna tekrar tekrar yeniden yapılanma olarak sunulmasını büyük bir talihsizlik olarak görüyoruz. İşten çıkarmaları kınıyor, işverenleri ise bu kararlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Bu durumun yeni el değiştiren Milliyet ve Vatan gazetelerine de yansımamasını ve bu kuruluşlarda çalışan meslektaşlarımızın iş güvencesinin sağlanmasını umut ediyoruz.”