Medyanın önde gelen isimlerinin ve ilgili kurum yöneticilerinin katılımı ile 2010 Yılı Değerlendirme Toplantısı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde İstanbul’da 26-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Toplantıya Zonguldak’tan TGC İl Temsilciliği Sav ve KGD Derneği Başkanı Öksüz, Kdz.Ereğli’den de TGC Kdz.Ereğli Temsilcisi Bektaş davet edildi.

 

 

26-27 Kasım 2010 tarihinde İstanbul’da, “Yerel Medya Projesi” çerçevesinde sürdürülen eğitim seminerlerinin değerlendirileceği, yerel basının sorunlarının ele alınacağı “Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısına” Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz.Ereğli Temsilcisi ve Gazeteniz Önder’in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile Zonguldak’tan TGC İl Temsilcisi Osman Sav, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz’ çağırıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi H.Avni Mutlu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’in konuşmaları ile başlayacak olan değerlendirme toplantısı 3 oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk bölümün yöneticiliğini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç gerçekleştirirken, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, “Medyada 1 yıllık ufuk turu”, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Altay, “Basın İlan Kurumu ve Medya” konularında değerlendirmede bulunacaklar. Vatan Gazetesi Yazarı Okay Gönensin’in söyleşisinin ardından ikinci oturuma geçilecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto’nun yöneteceği ikinci oturumda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, “Basın ve Hukuk” konularına değinecek. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Serter’in konuşmasının ardından Cemiyet Başkanlarının görüş ve dileklerinin aktarılmasına geçilecek. Seçilecek 7 kişilik komisyon ortak deklarasyon hazırlarken geçtiğimiz yıl bu komisyona TGC Kdz.Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş’da seçilmişti. Bir sonraki gün ise 09.30’da Turgay Olcayto’nun yönetiminde hazırlanan ortak deklarasyonun tartışılması ve okunup onaylanması görüşülecek. Saat 11.00’de ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, değerlendirme ve kapanış konuşması ile 2010 yılı Yıl Sonu Değerlendirme toplantısı tamamlanacak.