CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal (94) vefat etti. Medine Haberal uzun süredir Ankara Başkent Üniversite Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Mehmet Haberal'ın özel izin ile cenazeye katılacağı açıklanırken Haberal ambulans ile Zonguldak'a getirilecek. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Bahçeleviler mahallesi Sümbül Sokak üzerindeki Medine Haberal'ın evinin önünde yaptığı açıklamasında, "CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu cenazeye katılacak yine grup başkan vekillerimiz olsun milletvekillerimiz olsun Zonguldak'a gelecekler ve cenazeye katılacaklar" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'a annesinin cenaze törenine katılabilmesi için yol süresi hariç 2 gün izin verdi. İkinci Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ankara'da hayatını kaybeden annesinin cenazesine katılabilmek için izin istedi. Haberal'ın avukatları, ölüm haberinin hemen ardından Silivri'deki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatlar, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Haberal'ın Zonguldak'taki cenazeye katılabilmesi için izin istedi. İzin dilekçesinde Haberal'ın sağlık durumunun göz önüne alınarak, Zonguldak'ta yapılacak cenaze törenine
ambulans uçak ya da ambulans helikopterle götürülmesi istendi. Nakil uçağının devlet tarafından karşılanamaması durumunda kendileri tarafından temin edilebileceği de vurgulandı. Kalp ritim bozukluğu şikayeti olan Mehmet Haberal'ın hayati risk taşıdığı savunularak, stres, baskı ve üzüntü ile tetiklenmesi durumunda ani ölüme sebebiyet verebileceği ifade edildi.
Dilekçede ayrıca, tutuklu ve hükümlülerin birinci dereceden yakın akrabalarını ağır hastalığında ziyaret edebilmeleri için Başbakanın talimatı ile yasa tasarısı hazırlanmasına rağmen bu tasarı Meclis'ten geçmediği için Haberal'ın annesini ölmeden önce ziyaret edemediği anlatıldı. Dilekçeyi hemen işleme koyan mahkeme, Prof. Dr. Mehmet Haberal'a yol hariç 2 gün cenaze izni verdi.

Medine Haberal'ın oğlu Ali Osman Haberal 40 yıllık kiracıları Ziynet Esen'e sarılarak gözyaşlarını tutamadı.

Önder Gazetesi olarak merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.