Eskişehir'de yolcu otobüsünden inip çevre yolundan karşıdan karşıya geçmek isterken taksinin çarpması sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra ölen Polis Okulu öğrencisi Zonguldaklı Mehtap Demir'e çarpıp kaçan taksi her yerde aranıyor.
Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Mehtap Demir, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) okuyan ikiz kardeşi Serap Demir'i ziyaret için geldiği Eskişehir'de yolcu otobüsünden inip çevre yolundan karşıdan karşıya geçmek isterken plakası alınamayan bir taksinin çarpması sonucunda yaralandı. Ağır yaralanan Mehtap Demir kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde 24 Mayıs'ta kurtarılamayarak öldü. Demir'in cenazesi yakınları tarafından götürüldüğü Zonguldak'ta 25 Mayıs'ya toprağa verildi.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayın ardından kent merkeziyle ilçelerdeki tüm taksi duraklarındaki araçları kontrol ederek hasarlı olup olmadıklarına baktı.
Yetkililer 500'ün üzerindeki taksiyi kontrol ettiklerini ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti. Mehtap Demir'e çarpıp kaçarak ölümüne neden olan taksinin Eskişehir'in yanı sıra Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik, Uşak ve Ankara illerinde de polisler tarafından araştırıldığı bildirildi.
Bazı otobüslerin otogar yakınlarında yolcu indirip- bindirdiğini ve bu otobüsün otogara girmiş olması halinde bu kazanın yaşanmayacağını söyleyen bir emniyet yetkilisi, "Bir görgü tanığı, Mehtap'a çarpan otomobilin sarı renkte olduğunu, olay yerinden kaçarken üzerindeki 'Taksi' yazılı ışığı söndürüp hızla uzaklaştığını söyledi.
Plakası alınamayan bu taksinin yakalanması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.