Devrek Belediye Başkanlığı şair-yazar İbrahim Tığ'ın "Rüştü Onur/ Mektubun Avucumda" kitabını okullara dağıtılması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti. 
Devrekli şair Rüştü Onur'un eşi Mediha Sessiz'e yazdığı mektupların 70 yıl sonra gün yüzüne İbrahim Tığ tarafından çıkarıp  kitap haline getiren Tığ'ın çalışmasını öven Belediye Başkanı Mustafa Semerci şunları söyledi:

İbrahim sadece gazeteciliğiyle değil, sanatsal yönüyle de büyük işlere imza atıyor. Devrekli şairimiz Rüştü Onur'u gündeme taşıyan bu önemli çalışmasından dolayı kendisini kutluyorum. 'Rüştü Onur / Mektubun Avucumda' isimli kitabını Devrek'teki tüm okullarımızın kütüphanelerine bağışlamanın mutluluğu içindeyim. İstiyorum ki, çocuklarımızın, gençlerimizin de şairimiz Rüştü Onur'u iyi tanısınlar, onun eserlerini okusunlar ve ona sahip çıksınlar. Bizden önceki belediye başkanımız sayın Özcan Ulupınar Devrek kültür ve sanatına ne kadar sahip çıktıyla bizler de onun devam ettirdiği bu yolu takip ederek ilçemizin sanatsal ve kültürel değerlerine önem veriyor ve sahip çıkıyoruz. Biliyoruz ki, aydınlanmanın yolu eğitim ve kültürden geçiyor. Bu amaçla bu değerli eseri okullarımıza bağışlamaktan son derece mutluyum.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan da, Başkan Semerci'ye böyle bir anlamlı bağış yaptığından dolayı teşekkür ederek; Belediye olarak kurumumuza bağışladığınız bu kitapları okullarımıza ulaştırdık. Başkanımızın bu duyarlı ve örnek davranışı bizleri ziyadesiyle memnun etti ve kendisine teşekkür ediyorum dedi.

Kitap Devrek'te bulunan 29 okula ulaştırıldı.