Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Tarafından başlatılan “Beyaz Melekleri Kanatlandıralım Projesi” kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

İlk aşamada  Maden İşçileri Arama Kurtarma Timi adı altında kurulan ekibin Zonguldak AFAD İl Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları, daha sonra    7 Mart 2017 tarihinde de Kandilli’de BEYAZ MELEKLER  tatbikatı ile devam etmişüi.

Projenin teknik il gezisini ise  Manisa Soma’ya yaptı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılananan Beyaz Melekler,  Soma Maden Şehitliği Mezarlığını ziyaret edip karanfiller bıraktı.





Etkinlikle ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:

Maden Şehitlerinin mezarlarına karanfiller bırakan Beyaz Melekler dua etti. Dernek Başkanı Muhammet AKYÜZ , Projenin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Tarafından desteklendiğini bildirdi. Akyüz, Türkiye’nin en fazla maden şehidi veren ili Zonguldak ilinden projemiz kapsamında bizler gibi emeği için şehit düşmüş madenci kardeşlerimizi ziyarete geldik , İnşallah ülkemiz bir daha böyle büyük acılar yaşamaz ve çocuklar yetim kalmaz , Bizler kömür çıkarma dışında her türlü Afet olaylarında tecrübeleriyle üstesinden gelebilecek kapasiteyiz dedi.





Mezarlık ziyaretinden sonra beyaz melekler kazanın yaşandığı ocak bölgesini gezdi. Beyaz Melekler daha sonra İmbat Madencilik sahasına geçtiler. İmbat Madencilik Ocaklar Amiri Nuri YILDIZ tarafından ağırlanan ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Saha gezmesi sonrasında beyaz melekler Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölge Şubesi Binasına geçti. Başkan Recep SATIR tarafından olay hakkında bilgiler aldılar. Beyaz Melekler Daha Sonra Zonguldak ve Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği ziyareti gerçekleştirdi.