Erdemir Barajı’ndan döşenen isale hattı ile Kdz. Ereğli’nin enaz 50 yıllık su gereksinimi karşılanıyor. Erdemir’in yüzde 15 belediye katkı bedelini yıllar önce kaldırması ile ihale edilen isale hattının Süleymanbeyler ile ilçe merkezi arasındaki şebeke döşeme çalışmalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal  “Çalışmalar nedeniyle yaya ve araç trafiği açısından zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu konuda sürücülerimiz ve halkımızın anlayışına sığınıyoruz. Bu işin sonunda musluklarımızdan memba kalitesinde su akacak” dedi.

Belediyeden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgi verildi:

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçenin gelecek 50 yılki içme suyu ihtiyacını karşılayacak Süleymanbeyler Köyü’ndeki İçme Suyu Arıtma Tesisi inşasının yüzde 95 oranında bitirildiğini söyledi. Daha önce Şehit Ömer Halisdemir Bulvarını da içine alacak şekilde Göztepe Köprüsüne kadar gelen su hattı çalışmasının, bugünlerde ilçe merkezinde devam ettiğini belirten Uysal, “Hat çalışmasının orta camii mevkiinden Kirmanlıdaki su deposuna ulaştırılmasıyla tamamlanacağını dile getirdi.

“Bu süreçte yaya ve araç trafiği açısında zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu konuda sürücülerimiz ve halkımızın anlayışına sığınıyoruz” diyen Başkan Uysal, “DSİ ekipleri ilçe merkezimizde çalışmalarını sürdürüyor. Bizlerde belediye olarak DSİ’ye gerekli desteği veriyoruz. Kazılan yolların betonla kapatılması ve bir an önce araç trafiğine açılması için aralıksız çalışıyoruz. İlçe merkezindeki çalışma bittiği ve asfalt sezonu geldiğinde söz konusu güzergâh tamamen asfaltlanacak” dedi.

Günlük 70 bin metre küp su ile 350 bin nüfusa yetecek kadar suya kavuşulacağını söyleyen Başkan Uysal, açıklamasında “Halkımız evinde musluğu açtığında 17 ayrı işlemden geçen memba niteliğinde suya kavuşacak” ifadelerini de kullandı.

Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Bu tesisin yapımında başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof.Dr.Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürümüz, AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz,  DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Sait Umucu başta olmak üzere  emeği geçen herkese bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum”