Zonguldak Festivali etkinlikleri içerisinde adına oyun yarışması düzenlenen 1983'de kaybettiğimiz bir değerimiz hatırlatıldı. Sanki gerçek sanatçının kaderiymiş gibi az kişiyle başlayan, sonra katılımla yavaşça çoğalan ve anlatılanların içe dokunuculuğu ile iyice çoğalan bu etkinlik bir zamanlar Zonguldak Halkevi'nin çaycısı olarak bilinen bir tiyatro sanatçımızın gerçek yaşamı üzerine kuruluydu. Zonguldak'a İstanbul'dan şimdiki Emral Çarşısı'nın olduğu yerde, artık tarihe karışan Zevk Sineması'nın açılışı için gelen Süheyla Belediye Topluluğu'nun bir oyuncusuydu Memduh Oynar. Onu Zevk Sineması'nda izleyen dönemin EKİ Umum Müdürü İhsan Soyak, "Bunları bizim için de oyna" deyince verilen sözlerle Zonguldak'a Direklerarası havasını getirdi. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Başkanı Kürşat Coşgun, şimdiye kadar Muzaffer Tayyip Uslu'dan Savaş Büke'ye, Burhan Solukçu'dan Zihni Anadol'a birçok Zonguldak'ta ayak izi bırakmış değerimiz için etkinlikler düzenlediklerini belirtirken, son günlerde ZOKEV'in kent yöneticilerine sıkça yaptığı değerbilmezlikleri üzerine bir gönderme de daha bulundu. Çünkü bu tür etkinliklerde belki fazla şov imkanı bulamadıkları için kentin yönetenleri pek iştirak etmiyordu… Coşgun, ZOKEV'in işlevini geleceği inşa etmek olarak tanımlarken, "Zonguldak'ı Zonguldak yapan bu değerleri unutturmamaya çalışıyoruz. Belleğini yitiren toplum her şeyini yitirir" dedi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci/Yazar Saffet Can'da "Uzun Mehmet kaç santim belli bile değil. Peki, Memduh Oynar'ın kentte bir heykeli var mı?" diye sordu. Oynar ile tanışmasını gençlik döneminde Halkevlerine gitmeye başlamaları ile olduğunu söyleyen Can, o dönemin gerçekliği içerisinde Ülkücü-Devrimci çekişmesi içinde Halkevi'ne gitmelerinin gerçek nedeninin her iki taraf içinde tiyatro yapmak değil orayı ele geçirmek olduğunu belirtti. Fakat başka bir dünyanın insanı olan Memduh Oynar'ı önce Halkevi'nin çaycısı olarak tanıdıklarını söyleyen Can, tiyatro hatıraları hakkında anlattığı öykülerle kendilerini çok güldürdüğünü paylaştı. Saffet Can şimdilerde halen yarısı Belediye Kültür Merkezi olarak kullanılan, "Zonguldak Halkevi terk edilecek son yer olmalıydı. Biz ise onun yarısını çarşı yaptık…" dedi. 
ZOKEV'in düzenlediği "Memduh Oynar Çocuk Oyunu Yarışması" birincisine ödülünü Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu takdim etti.
"Bu Dünya Hepimize Yeter" adlı ürünü ile birinci seçilen Hikmet Kurter de öyküsünün aynı zamanda büyükleri de ilgilendirdiğini ve şu an yaşadığımız gündemin gerçekliğine uyan bir yapısı olduğunu söyledi. Etkinlik, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali'nde gerçekleştirildi.