Devrek Devlet Hastanesi ve Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen "Meme Kanseri, Hasta hakları ve Sorumlulukları ile Çalışan Hakları ve Sorumlulukları" adlı etkinlikler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen etkinlikle ile ilgili bilgi veren Devrek Devlet Hastanesi Hasta Halkları Sorumlusu Sema Budak, Her yıl rutin olarak düzenlediğimiz etkinliklerimizde bu yıl yine özellikle bayanların korkulu rüyası olan Meme Kanseri'ni ön plana çıkartarak hanımlara bu hastalıktan korunma ve tedavi yöntemleri ile ilgili çeşitli bilgiler verdik. Bunun yanı sıra Hasta Hakları ve sağlık kurumlarında görev yapanların yani çalışanların hakları ve güvenliği ile ilgili yetkili arkadaşlarımızla birlikte sunumlar gerçekleştirdik. Son yıllarda sağlık hizmetlerindeki gelişmeler beraberinde yeni bir takım hususları da gündeme getirmektedir. Bu hususların önemli başlıklarından biri de hasta hakları ve çalışan güvenliği konusudur. Sağlık kurumlarının bu kapsamda hasta güvenliğine yönelik yapmış oldukları faaliyetler, oluşturulan birim ve komiteler sürekli hasta güvenliğine yönelik farkındalık oluşturulmasını sağlamıştır. Bu da, insanların sağlık hizmeti alırken nelerin hak ve nelerin uyulması gereken kurallar olduğunu önemli düzeyde anlaşılır kılmıştır. Hasta hakları birimlerimizin halkın gözünde güvenirliliğini artırmıştır. Son zamanlarda sağlıkta yaşanan şiddet daha doğrusu sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet oldukça üzücü ve motivasyon kırıcı olmaktadır.
Bu durun beraberinde çalışan güvenliği konusunda önemli adımlar atılmasını kaçınılmaz kılmıştır. Bütün sağlık birimlerinde kurgulanan çalışan birimler güvenliği ve Beyaz Kod uygulaması bu alanda sorunun olumsuz sonuçlarını en aza indirme konusunda oldukça önemli bir yer tutacaktır. Bu konuda öncelikle yapılması gereken sağlık çalışanlarında hasta ve çalışan kültürünün oluşturulması gerekmektedir dedi. 
Düzenlenen etkinliklerde davetlilere, Devrek Devlet Hastanesi Hasta Hakları Sorumlusu Semra Budak tarafından Çalışan Hakları, Devrek İlçe Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Aysel Kapusuz tarafından Hasta Hakları, ve Meme Kanseri konusunda da Eğitim Hemşiresi Nazan Karahalilöz bilgiler verdiler.