CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi  Sertan Ocakçı, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar tarafından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile bazı belediye meclis üyelerinin kovulması iddialarını değerlendirirken "Birbirinden kişisel intikam alma yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi değildir" dedi.

Konuyu "Kdz. Ereğli, tarihinde ilk kez bu tür olay ile karşı karşıya kalmaktadır" sözleriyle yorumayan Ocakçı açıklamasında şu görüşlerini savundu: .

"Ak Partili Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve 9 Belediye Meclis Üyesi yine  Ak Partiden Zonguldak Milletvekili olan Özcan Ulupınar  tarafından Milletin Meclisinden kovulması kabul edilebilecek kadar küçük bir hadise değildir.

Birbirine sahip çıkamayan Bölge Milletvekili, Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri görüntüsü Kdz. Ereğli'de şaşkınlıkla karşılanmıştır. Konuşmalar içerisinde yer aldığı söylenen memnun değilseniz HDP'ye geçin cümlesi ise yakışıksız  bulunmaktadır.

Unutulmaması gerekir ki; Ereğli Kentine ve Halkına daha önceleri de buna benzer hadiseler yaşatıldığında tepkimiz ne ise, Kentimizi temsil eden kişi ve kişilere yapılan saygısızlığa tepkimiz aynı olacaktır. Bu hadise kabul edilemez.

Bilinmelidir ki, Birbirinden kişisel intikam alma yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi değildir. Milletin Vekili olanlar bir kenti temsil edenlere karşı,  Milletin Meclisi'nin çatısı altında saygısızlık yapamazlar. Milletin Meclisinden, Milleti kovamazlar. Bu davranış Kdz. Ereğli bağlamında Zonguldak Kentine yapılmış sayılır.

Kdz. Ereğli'yi temsil eden her kim olursa olsun, siyasi, fikri ne olursa olsun yapılan saygısızlıkları Kdz. Ereğli halkına yapılmış olarak görüp her seferinde tepkimizi ortaya koyacağımızı ve Söz konusu Milletvekilinin ivedilikle Kdz. Ereğli Halkından özrünü beklediğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz."