AKM’deki resim sergisi üç gün açık kalacak. Sakın kaçırmayın.

*

*

FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYINIZ:

http://www.ereglionder.com.tr/memnun-eden-ilgi-resimleri,2025.html

*

Karadeniz Ereğli’nin Atatürk Kültür Merkezi onarımda geçtikten sonra başlayan etkinlikler dur durak bilmiyor. Son olarak yetişkinler ve çocukların ayrı ayrı sergileri sanatseverler ile buluştu. Mehtap Akdemir ve öğrencilerinin sergisi 27 mayıs 2022 Cuma günü akşamı saat 18.00’deki tören ile açıldı. Üç gün açık kalacak olan sergi iki ayrı salonda sanatseverler ile buluşuyor.

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Eylem Ertuğrul, eski Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Belediye Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ateş, bir çok sanatseverin de ilgi gösterdiği sergi, Osman Zeki Oral salonunda yetişkinler, Vedat Sergi salonunda da çocukların resimleri ile açılışını yaptı. Gökhan Günay, şehir dışında olan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın selamlarını getirdiğini belirterek serginin açılışını, Eylem Ertuğrul, Nevzat Çimenoğlu ile birlikte yaptı.

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sergi 29 Mayıs 2022 Pazar günü sona erecek.

Mehtap Akpınar sergiyle ilgili görüşlerini gazeteniz Ereğli Önder’e şöyle anlattı:

“Sergimiz harika gidiyor çok büyük ilgi var. Davetliler çok memnun ayrılıyor o nedenle de mutluyuz.

19 yetişkin öğrencim var, 35-40 tane de küçük yaşta öğrencim var. Onların resimleri karşı tarafta minik ressamlarım, burada büyükler var. Serginin bir özelliği de çoğu resmin ya fotoğraftan ya özgün olması. Çok uğraştılar, çok özveriyle çalıştılar, onların çok emeği var. Bu sergi aslında bir buçuk iki senelik bir hazırlık ama pandemi girdi araya ondan dolayı bazı kopukluklar oldu. Ama tam olarak hazırlanmamız 13 ayda falan. Kovid döneminde herkes kendi evinde çalıştı, sonra da çalışmalar hızlandı üretim oldu.

Bundan sonraki hedef ben kursiyerlerimin tamamıyla özgün çalışmasını, tamamıyla toplumun sorunlu olan kısımlarına parmak basmalarını, onlarla alakalı çalışmalar yapmalarını istiyorum. Çünkü sanat toplumu içinde barındıran bir silahtır deniliyor biz bu silahı kullanmak istiyoruz.”