Türk Büro-Sen Genel Kurulunu yoğun katılım ile gerçekleştirirken mevcut Başkan Kadir Bacıoğlu güven tazeledi.

 

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen 4.Olağan Genel Kurulunu yaptı. Tek liste ile gidilen Kongrede Kadir Bacıoğlu güven tazeledi.

 

GMİS Toplantı salonunda yapılan Genel Kurul’un Divan Başkanlığını Şahin Ören, üyeliklerini Arzu Kaya, Halil Korkmaz ve Necmettin Bebek’in yaparken MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, Zonguldak Belediye Bakan adayı Gürkan Gülay, Kastamonular Dernek Başkanı Bahattin Şenol, Belediye-İş Şube Başkanı Tahsin Atayan, Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci, Zonguldaklılar Dernek Başkanı Necati Başar ve Kamu-Sen’e bağlı dernek başkanı ve çok sayıda üyeler katıldı.

 

TÜRK’ÜM DİYEREK BAŞLADI

Açılış konuşmasını yapan Türk-Büro sen ve Kamu-sen Başkanı Kadir Bacıoğlu sözlerine “Türküm, Doğruyum, Çalışkanım, Varlığım Türk varlığına armağan olsun” diyerek başladı.

Bacıoğlu sözlerine şöyle devam etti: Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayanlar vatandaşlarımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayanlar bizleri hayal kırıklığına uğratmayarak bölücü terör örgütünün taleplerini yerine getirmeye devam etmektedirler. Andımızın kaldırılması, Türktiye’nin tanıtımına katkılarından dolayı yabancılara verilen devlet nişanlarından T.C. ibaresi ve Atatürk Siluetinin kaldırılması, Alfabemizde olmayan harflerin kullanılmaya başlaması ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin ardından gidilen yol, çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye’ye çıkmaktadır. Bu dilde ayrışma, iş’te ayrışma, fikirde ayrışma ve nihayetinde hedefte ayrışma yoludur” dedi.

 

 

KONFEDERASYONA ELEŞTİRİ

Türkiye Memur-Sen konfederasyonuna da çatan Bacıoğlu “ 2013 yılı oynanan bir tiyatroyla memurların unutmayacağı bir yıl olmuştur. Ben bu konfederasyona mahkûm federasyonu diyorum. Mahkûm federasyonu tarafından ortaya konan toplu sözleşme tiyatrosu, komedi dalında tüm ödülleri almaya aday olacak nitelikte olup bizleri gülmekten kırıp geçirmiştir. Oturacağı yer memur temsilcilerinin yanı olması gereken bir federasyonun genel başkanı, işverenin yanında olmayı tercih etmiş, sonuçta da toplu sözleşmeyi üç gün içinde, hükümet yetkililerini bile şaşırtarak, memurun hak ve menfaati koruma adına hiçbir mücadele göstermeden imzalayarak, tarafının memurdan yana değil, hükümetten yana olduğunu göstermiştir. KİT çalışanın durumu, sorunlar ve ekonomik sıkıntılar ve yüzlerce konu gündeme getirilip, tartışılıp karara bağlanabilecekken daha 3. oturumun sonunda toplu sözleşmenin imzalanması memuru masada satmaktır” dedi.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Tek liste ile gidilen seçim sonucunda Kadir Bacıoğlu, Levent Karanfil, Kamil Bayrak, Serkan Karalar, Orhan Şeref, İlyas Çimen, Ramazan Dernek yönetim kurulu asil üyeliklerine, Belma Bindal, Gülsen Ataman, Zehra Uzun, Seher  Güney, Birsen Mete Denetleme kurulu asil üyeliklerine, Nevzat Karapınar, Mustafa Toptan, Metin Güney, Ertan Tamtürk ve Hayri Yalılı Disiplin kurulu asil üyeliklerine seçildi.