Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Türkiye Kamu-Sen) üye bir grup memur, bordrolarını yakarak memur maaşlarına yapılan zammı protesto etti.

Gazipaşa Caddesi?ndeki Madenci Anıtı önünde toplanan sendika üyeleri, slogan atarak yapılan zamma tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, kamu çalışanlarının bir kazanımı olan toplu görüşme primlerinin 3 aydan bu yana gasp edildiğini ön esürdü. Alemdar, Türkiye'de Aralık sonu itibariyle açlık sınırının bin 106, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise 2 bin 892 TL'ye yükseldiğini belirtti. Kamu çalışanlarının ücretlerinin her yıl enflasyon karşısında belirli bir miktar düşürüldüğünü öne süren Alemdar, ayrıca çalışanların sosyal haklarının da belirli bir sistematik içinde kırpıldığını ifade ederek, ?Memurun gerçek aldığı maaş hükümetin açıkladığı rakamlara hiç uymuyor, hatta yakınından bile geçmiyor. En düşük emekli memur maaşı 842.82 TL. Türkiye Kamu-Sen?in her ay yaptığı araştırmaya göre, asgari geçim indirimi 2 bin 892 TL. Bu parada nerede, 841.82 TL nerede? Memur maaşının yüzde 85?ini kira ve gıdaya veriyor. Geriye sadece 150 TL?si kalıyor. 150 TL ile eğitim, sağlık, ulaşım, haberleşme ve diğer ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Hükümet kamuoyunu yanıltıcı rakamlar verdiği için 2010 yılı maaş bordrolarımızı protesto etmek için yakıyoruz? dedi.

?Hükümet zammını al başına çal? diyerek slogan atan memurlar, daha sonra bordrolarını yakarak hükümeti protesto ettiler.