Türkiye Genelinde olduğu gibi KESK ve KAMU-SEN?e bağlı memur sendikaları hizmetten gelen güçlerini kullanarak 1 günlük iş bırakma eyleme gerçekleştirdiler.

Sabah erken saatlerde iş yerlerinde toplanan memurlar yürüyerek Zonguldak Madenci alanında buluştular.

?IMF Defol, Bu memleket bizim, Durmak yok, mücadeleye devam, Susma, sustukça sıra sana gelecek, Kamu satan eller kırılsın, Toplu sözleşme hakkımız söke söke alırız, Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek, Memuruz, haklıyız, kazanacağız, Hükümet güdümlü sendikaya hayır, Zafer direnen emekçilerin olacak ? şeklindeki sloganlar eşliğinde Madenci anıtında buluşan memur sendikalarına GMİS Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl yöneticileri, ve sendika temsilcileri destek verdiler.

Halaylar eşliğinde konuşma yapan KESK dönem sözcüsü İsmail Yıldız, hükümetlerin yıllardır emekçilerin sorunlarına kulak tıkadığını ve talepleri karşısında duyarsız kalan iktidara seslenerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

?Yıllardır emekçilerin sorunlarına kulaklarınızı tıkadınız. Emek örgütlerini görmezlikten geldiniz. Bu ülkenin çalışma yaşamını çağdışı  sendika yasaları ile yönetmekte ısrar ettiniz. Emekçileri, işçi, memur diye ayırdınız. Emeği her fırsatta bölmeye çalıştınız. Emekten ve emekçiden sakındığınız kaynakları sermayenin emrine verdiniz.

Kamusal alanları sermayenin talanına açtınız. Mezarda emeklilik yasalarıyla, yaptığınız uygulamalarla emekçilere saldırdınız. Onları açlık sınırının, yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkum etmek için her yolu denediniz.

Sermaye yanlısı politikalarınızla ülkeyi krize soktunuz.Kriz karşısında bir türlü önlem paketi hazırladınız.Bunların bir tanesinde  bile emekçileri koruyan bir şey yapmadınız.Bu paketlerle bizzat krize yol açanları teşvik üzerine teşvik  yağdırdınız.Dolaylı vergileri artırarak katkı paylarıyla, enerji ve ulaşım zamlarıyla krizin bedelini emekçilere ödettirmeye kalkıştınız.

Buradan siyasi iktidara bir kez daha sesleniyoruz. 25 Kasım grevi emekçilerin size yönelik bir uyarısıdır.25 Kasım grevi yüzdelik ücret artışına hayır demek için,25 kasım grevi Toplu görüşme uygulamasını terk edip bir an önce toplu sözleşme masasına oturmanız konusunda bir uyarıdır.?