AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, beraberindeki yöneticiler ile birlikte Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen, Enerji Bir-Sen ve Sağlık-Sen'i ziyaret etti. Başkanlarla sohbet eden Uçar, sorunları dinledi. Uçar, “Memur-Sen'e bağlı, Eğitim Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Sağlık-Sen başkanlarımızı ziyarete geldik. Sağlık-Sen'i genel kurulundan önce ziyaret etmiştik. Bugünde hepsini birlikte ziyaret edelim dedik. Sendikalar demokratik hak ve özgürlüklerin korunması adına önemlidir. Zonguldak'taki demokratik çemberi büyüterek, demokratik alandaki hizmetlerin daha sağlıklı ve verimli kullanılabilmesi adına kullanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Kontrollü bir şekilde güçlerini kullanmaları gerekiyor. Demokratik hak arayışları içerisinde kullanmaları gerekiyor. Bizde Memur-Sen'in yapmış olduğu çalışmaları yakından izliyoruz. Hitap ettikleri kurumların hak arayışlarını, zaman zaman bizle istişare ederek bunları yapmaya çalışıyorlar. Bundan dolayı da başkanları kutluyorum. Biz her zaman uzlaşmaya açık olduğumuz birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğine inanan bir siyasi partiyiz” dedi.
Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Zonguldak'ın sorunlarını Uçar'a aktaran Aşkar, “Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Sivil toplum örgütleri demokratikleşmenin, sivilleşmenin olmazsa olmazıdır. Memur-Sen bu anlamda demokratikleşmeyi, sivilleşmeyi çok önemseyen bir sendikadır. Hiçbir zaman ideolojik bağnaz sendikacılığı benimsemediğini, ideolojik bağnaz sendikacılık yerine uzlaşıcı akademik hizmet sendikacılığını benimsedik.
Memur-Sen bu çalışmalarının sonucunda bu gün Zonguldak'ta 4 bin 800, Türkiye genelinde 400 bin üye ile Türkiye'nin en büyük konfederasyon olmanın haklı gururunu yaşıyor.
Zonguldak'ta eğitim bazında baktığımız da bin 500'lere varan öğretmen açığının devam etmesi, hastaneyi yerinin tespit edilerek inşaatına başlanmaması, yine Gerede-Ankara yolunun bitirilmemesi, Düzce-Zonguldak yolunun bitirilememesi bunlar en büyük sıkıntılar olarak önümüzde durmaktadır. Türkiye'de duble yollar bakımından önemli mesafeler kat edilmiştir. Ama Zonguldak ölçeğinde baktığınızda bu geç kalan yolların bu zamana kadar bitirilememesi en son en son yaşadığımız kazada da Zonguldak adına bir sıkıntı olarak hala devam etektedir” diye konuştu.