Memur-Sen Zonguldak İl Temsilci Kamuran Aşkar tarafından vefat eden Eğitim Bir-Sen Üyesi Sevtap Turpçu'nun ailesine ferdi kaza sigortası kapsamında çek verdi.
Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar tarafından Kozlu Pratik Kız Sanat Okulu'nda görev yaparken sobadan zehirlenen ve vefat eden Eğitim Bir-Sen üyesi Sevtap Turpçu'nun babası Saim Turpçu ve annesi Makbule Turpçu'ya ferdi kaza sigortası kapsamında 15 bin TL'lik çeklerini verdi. Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, “Kozlu Pratik Kız Sanat Okulu'nda görev yapanken sobadan zehirlenmesi sonucu vefat eden ailesine ferdi kaza sigortası hak sahiplerine 15 bin TL'lik çekleri takdim edildi. Kurulduğumuz günden buyana akademik hizmet sendikacılığı anlamını benimseyen bu anlamda her platformda üyelerinin haklarını korumayı kendisine ilke edinen Eğitim Bir-Sen sendikamız SBN sigorta ile anlaşma yaparak bütün üyelerini ferdi kaza sigortası altına almıştır. Gönlümüz hiçbir üyemizin burnunun kanamasını arzu etmez. Ancak kazanın ne zaman nerede kimin başına geleceğini bilemeyiz. Bu kapsamda geçen yıl soba zehirlenmesi sonucu rahmetli olan Sevtap Turpçu isimli arkadaşımızın ferdi kaza sigortası çeklerini de hak sahibi olan anne ve babasına takdim etmenin buruk da olsa mutluluğunu yaşıyoruz. Zira bizler inanıyoruz ki acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır. Bu duygularla üyemiz olan Sevtap Turpçu'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve Eğitim Bir-sen ailesine de başsağlığı diliyorum” dedi.
Ardından konuşma yapan Sevtap Turpçu'nun annesi Makbule Turpçu ise, “Kazanın ilk olduğu andan defin işlemlerinde de yanımızda olan ve acılarımızı paylaşan başta Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar ve yönetimine teşekkür ediyorum.
Bizlerde Eğitim Bir-Sen üyelerini çocuğumuz kabul ettik” diye konuştu.