Kdz. Ereğli Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında belediyede çalışan memurları kapsayan ve 1 yıl süreyle geçerli olacak toplu sözleşmenin resmi imzaları atıldı.

 

Ereğli Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında belediyede çalışan memurları ilgilendiren ve bir süre önce anlaşmayla sonuçlanan sözleşmenin resmi imzaları düzenlenen törenle atıldı. Toplu Sözleşme imza töreninde konuşan Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara sözlerine,"Ereğli Belediyesi binlerce ilçe belediyesinden biri gibi görünse de hem Türkiye’de hem de adını duyurmuş ve yerel yönetimler konusunda önemli çalışmalar, işler yapmış bir belediye.”diyerek başladı. Böyle bir Belediye ile sözleşme imzalamaktan dolayı mutlu olduklarına sürekli vurgu yapan Baykara, “Bu sözleşme Ereğli Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızın cebine giren bir miktar olarak algılanmamalıdır. Bu sözleşme, ülkedeki genel demokrasi mücadelesine de önemli bir katkıdır.” dedi.

 

KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK?

15.02.2011-15.02.2012 dönemlerini kapsayan sözleşmeye göre Belediyede çalışan en düşük dereceli memurun maaşı bin 430 liradan 2 bin 163 liraya, Kıdemli memurun bin 460 lira olan maaşı 2 bin 193 liraya yükseldi. Sözleşme gereği Belediye’de çalışan Mühendisin maaşı yüzde 30’luk artışla 3 bin 123, müdür maaşı yüzde 33’lük artışla 2 bin 933, teknik başkan yardımcısının maaşı yüzde 30’luk artışla 3 bin 123, idari başkan yardımcısının ise yüzde 33’lük artışla 2 bin 941 lira oldu. Belediyede çalışan memurlar ayrıca yılda 2 kez bayram harçlığı, 2 kez de ikramiye alacak.