Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve HAYTAP Genel Koordinatörü Evren Türeci Sezgin, bir açıklama yaparak, merhamet çağrısında bulundu.
Sezgin, açıklamasında şunları söyledi:
“İçinde bulunduğumuz yaz mevsiminde sıcaklılar, ne yazık ki, hayvanlarımızın ve hatta bizlerin bile dayanamayacağı boyuttadır. Kozlu, Kilimli, Çaycuma ve Zonguldak Belediye Başkanları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, bu belediyelerden halka ‘Kapılarının Önüne Bir Kap Su’ koymaları için anonslar verilmeye başlandı. Herkesi duyarlı, merhametli olmaya davet ediyoruz. Lütfen siz de bir kap suyu canlılardan esirgemeyin.
Bu her canlı için yaşamdır ve susuzluk öldürür. Kapınıza, bahçenize su için, yemek için gelen hayvanlara lütfen zarar vermeyin, zarar verenleri bize bildirin.
Hayvanların onları koruyan bir yasası var, ve dernek olarak 5199 sayılı bu yasanın uygulanması için, dernek merkezimizde kurumsal çalışmalarımız devam ediyor. Müstakil ev ve arazilerinde, aşıları tam, karneleri olan hayvanlara bakan hayvan sahiplerine de ayrıca sesleniyoruz. Dernek olarak her zaman yanınızdayız. Ve hayvanınıza zarar veren, işkence yapan sizden şikayetçi olan insanlar varsa lütfen bize ulaşın. Yasalar çerçevesinde hayvanınızın haklarını korumak adına elimizden ne geliyorsa yapacağız.”