Merinos markasıyla halı ve mobilya sektöründe adından söz ettiren, merkezi Gaziantep'te bulunan Erdemoğlu Holding, triko sektörüne de giriyor. 2011'de yüzde 35 büyüyerek 1,6 milyar TL ciroyu yakalayan Erdemoğlu Holding, halka arz konusunda da sona yaklaştı.

Halka arz ile ilgili çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığını, piyasada uygun şartların oluşmasını beklediklerini kaydeden Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Erdemoğlu, "Halka arzı hem piyasa koşullarında, hem de Türkiye genelinde firmamızın gücünü görmek ve göstermek için planladık. Biz halka arzdan oluşacak kaynağı, Merinos ve Erdemoğlu Holding'in diğer sektörlerdeki faaliyetlerini güçlendirmek için kullanacağız. Ana amaç orada Güce güç katmak, daha da büyümek" dedi.

1992'den buyana akrilik iplik sektörünün içinde olduklarını, triko üzerine de büyüme kararı aldıkları Alaplı'de Dinçkök Grubu'na ait Akal İplik'i kiraladıklarını belirten Erdemoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu fabrika akrilik iplik üreten bir tesis. 1992 yılından beri de akrilik iplik, bizim de içinde olduğumuz, uzmanlaştığımız bir sektör. Biz iplik tecrübemizi triko ipliğinde de kullanmak istedik. Dolayısıyla triko ipliği üreten bir tesisle Merinos triko ipliğine girmiş oldu. Akrilik triko ipliği üreten bu tesislerde yaklaşık 400 kişi çalışıyor. Battaniye ipliği gibi farklı üretimler de yapılacak tesiste, bu işten önümüzdeki yıl 100 milyon TL ciro bekliyoruz."