Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay yazılı bir açıklama yaparak “Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na katılacak adayların mağduriyet yaşamaması amacıyla nüfus cüzdanı müracaatları için sınav günü olan 23/03/2014 Pazar günü Zonguldak Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü ile Kdz.Ereğli İlçe Nüfus Müdürlüğü açık olacaktır” dedi.

Erkınay açıklamasında şu bilgilendirmeyi yaptı.

 

Herhangi bir sebeple sınav günü nüfus cüzdanını kayıp eden veya değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için müracaat eden adayların olabileceği ihtimaline karşılık sınav günü Zonguldak Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü ile Kdz. Ereğli İlçe Nüfus Müdürlükleri saat 07.00 - 10.15 saatleri arasında açık tutularak bahse konu müracaatlar karşılanacaktır. Kayıp ve değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için Nüfus Müdürlüğüne müracaat eden adayların yanlarında 2014 Yükseköğretime Giriş Sınav Belgesi ile 2 adet fotoğraf (son 6 (altı) ay içinde çekilmiş olmalı) bulundurması gerekmektedir.

Öte yandan sınava girecek adayların sınavda sorun yaşamamaları için nüfus cüzdanlarında gerekli kontrolleri yaparak olabilecek eksiklikleri gidermeleri için gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle duyurulur.