AK Parti Zonguldak Teşkilatı üyeleriyle birlikte iftar yemeğinde buluştu.

TERÖR SALDIRILARI KINANDI

İftar yemeğine, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Özcan Ulupınar ve Ercan Candan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Partili Belediye Başkanları, AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Gençlik Kolları ve davetliler katıldı.
İftar yemeğinin yemesinin ardından dua edildi. Daha sonra konuşma yapan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, mübarek ay içerisinde ülkenin ve birlik ve beraberliğine yapılan bu huzur bozucu terör hareketlerini kınadıklarını söyledi.

"DERTLENMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Uçar, Mübarek ramazan ayını dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı girdiğinden bugüne kadar bizde vatandaşlarımızla, beldelerimizle, ilçelerimizle onların bu mübarek ay içerisindeki duygularını paylaşmaya çalıştık. Hem beldelerimizde hem köylerimizde onların aşıyla, işiyle, derdiyle dertlenmeye çalışıyoruz. Elbette bunlar öncelikle bizim insanlık görevimiz. Ardından siyasetçi olarak insanlarımızla, vatandaşlarımızla birlikte olmanın bütünlük olduğuna inanıyorum. Teşkilat olarak ramazan ayı içerisinde çok çeşitli faaliyetler ve aktivitelerle günümüzü geçiriyoruz. Bunun içerisinde kardeşlik, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma duygusunun ön plana çıkartarak bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

"GEÇMİŞİ KÖKLÜ BİR ÜLKEYİZ"

Zaman zaman ülkemizi, vatanımızı ve ülkemizdeki huzursuzluğu, özellikle gelişme dönemindeki içeride ve dışarıdaki düşmanlarımız bu huzur ortamını bozmaya çalıştığına hepiniz şahitlik ediyorsunuz. Elbette ki, ülke olarak bizler geçmişi köklü olan bir ülkeyiz. Dışarıdan ve içeriden yapılan huzur bozucu ve özelikle mübarek ay içerisinde ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılan bu terör hareketlerini kınıyoruz. Tabi ki ülke olarak bunun üstesinden geleceğiz ve yolumuza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Biz Zonguldak'taki genel çalışmaları çok yakinen takip eden teşkilat olarak bundan üzüntü duyuyorum. Bugün AK Parti Teşkilatımızı, AK Parti ailesini daha güçlü kılacak, büyütecek bir çalışma içerisinde olduk. Bugün ailemize yeni arkadaşlarımız katılıyor. O arkadaşlarımızla birlikte tek vücut Zonguldak'ta yerel yönetimlerde, gerçekten genel seçimlerde yapmış olduğumuz başarıdan daha büyüğünü yapmak için yola çıktık. Buda ilimizin, bölgemizin kalkınması adına en önemli hedeflerimizden bir tanesi. Yönümüzün nereye baktığı çok önemlidir. Gençlerimiz, insanlarımız ülkemizin diğer ülkelerden daha ayrı bir yerde olabilmesi için gerçekten gecesini, gündüzüne katarak çalışmaktalar. Ayrıca, teşkilat olarak gece, gündüz çalışıyoruz. Genel seçimlerden sonra yerel seçim sürecine giriyoruz. Bizim teşkilat olarak bundan sonra daha çok çalışmamız lazım. Daha çok mücadele etmemiz lazım. Hem ülkemiz için hem Zonguldak için diyorum. Yaklaşan Ramazan Bayram'ınızı şimdiden kutluyorum. Katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.

ERKEN SEÇİMLER YAŞANACAK

Ardından konuşma yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, 2013 senesinde erken seçimlerin yaşanacağını söyleyerek, bu seçimin Zonguldak açısından çok ciddi önem taşıdığını belirtti. Terörle mücadelede kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirten Toptan, Çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde 2013 senesinde Türkiye erken yerel seçimleri yaşayacak. Neredeyse bir sene sonra halkımız yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gidecektir. Genel seçimlerinin bittiğinin ertesi günü size seçim biter yeni yarın sabaha başlar, çok kısa bir zaman içerisinde yerel seçimle karşı karşıya geleceğiz demiştim. İşte şimdi o aşamadayız. Önümüzdeki seçimler sadece bizim açımızdan değil, partimiz açısından değil, Zonguldak açısından da çok ciddi önem taşımaktadır.

"ZONGULDAK MERKEZ VE EREĞLİ ÖNEMLİ"

Özellikle, Zonguldak merkez ve Ereğli ilçesinin AK Partili Belediyeye kavuşturulması Zonguldak'ın geleceği için bize göre kaçınılmazdır. Çünkü merkezi hükümetler koordineli çalışma, hatta bırakın koordineli çalışmayı, bu yolda hiçbir amaç gütmeyen yerel yönetim ve yöneticilerle bir kentin, bir şehrin kalkınması, yüzünün güzelleşmesi mümkün değildir. Bütün arkadaşlarımızın Zonguldak'taki bu büyük belediyeler başta olmak üzere bütün yerel yönetimlerin kazanılması için seferber olması gerekmektedir. Türkiye önemli bir süreçten geçmektedir. Dış sorunlarımızın çoğaldığı ama Türkiye'nin de büyümesini sürdürdüğü bir dönemi hep beraber yaşamaktayız. Bize katılımlar, bizim oylarımızın yükselmesi bizi kesinlikle rehavete sürüklemez, yeter bu kadar oy dedirtmez, yeter bu kadar destek dedirtmez. Tam tersine desteğimiz ne kadar çok olursa, katılım ne kadar çok olursa taşımız olduğumuz sorumlulukta o kadar çok çoğalmaktadır. Dış politikada ne kadar dikkat etmek gerekiyorsa o kadar dikkat etmeye devam edeceğiz. Dış sorunların Türkiye'nin kalkınmasına engel olmaması için, dış sorunları kurtarmak süratiyle Türkiye'nin içine fitne sokmak isteyenlere, kalkınmasına engel olmak isteyenlere fırsat vermemek için daha çok çalışacağız, daha dikkatli hareket edeceğiz.

"103 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ"

Cumhuriyet tarihinde ilk defa merkez bankasının döviz rezervi döviz cinsinden seksen yedi buçuk milyar dolar. Toplam altınlarla birlikte 103 milyar dolara yükselmiştir. 103 milyar dolar Cumhuriyet tarihinin rekorudur. İşte 2023 Cumhuriyetin 100. yıl vizyonunu elde etmek, yakalamak böyle mümkün olabilecektir. Dış sorunlarla, terörle bize çelme takmak isteyenlerin emellerine varamayacaklar, onların Türkiye'yi tökezlemeye güçlerinin yetmeyeceğini hepimizin bilmesi ve buna inanması lazım. Şimdiye kadar 6 bin şehit verdik. Şayet Türkiye terörle mücadelede bırakınız vazgeçmeyi, terörle mücadelede en ufak bir zafiyet bile gösterse o 6 bin şehidimizin kanı bizi boğar. Biz bu ilhak içerisinde terörle mücadele ediyoruz. Terörle mücadelede kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Birliğimizi bozmadan, huzurumuzu bozmadan parti çalışmalarını sürdürürken ülke çalışmalarını sürdürürken kol kola, el ele, gönül gönüle bir büyük mücadelenin çok önemli unsurları olduğumuzu tek tek akıldan çıkarmamız lazım. Bir tek benden ne olur demek mümkün değildir. Böylesine bir büyük sorumluluğu taşıyarak bu mücadelenin içerisinde yer alması lazım.

"BÖYLE BİR FIRSAT DAHA YAKALANAMAZ"

Türkiye böyle bir fırsatı bir daha yakalayamaz. Kalkınma yolunda bu kadar önemli bir noktaya gelmiş olan Türkiye buradan geri düşerse bu nesil yani bizler bunun hesabını gelecek kuşaklara veremeyiz. Onun için büyümeye devam etmek, istikrarı korumaya devam etmek, içerde güveni korumaya devam etmek ve birbirimizi mutlaka sevmeğe devam etmemiz gerekiyor. İnşallah önümüzdeki günler daha güzel olacaktır. Türkiye gerçekten her geçen gün, her geçen yıl bir öncesine göre daha güzel olmaktadır. Dış sorunlar, terörle mücadele sorunu Türkiye bunları da aşacaktır. Çevremizdeki ihracat imkanları tamamen ortadan kalkmış olduğu halde Türkiye ihracatını arttırtmaya devam eden, Türkiye'de ender ülkelerden bir tanesidir. O nedenle, Türkiye zabt edilemez, Türkiye durdurulamaz, Türkiye'nin 2023 vizyonundan geriye düşmesine hiç kimse imkan bulamaz. Ramazan Bayram'ınızı şimdiden kutluyorum diye konuştu.

CHP'DEN DE TRANSFER

CHP ve diğer partilerden AK Parti Teşkilatına geçen 50 kişi adına konuşma yapan Bünyamin Babaiyiban ise, AK Parti iktidarında geçen 10 yıllık sürece içerisinde ülkemiz gerek sosyal gerekse ekonomik açıdan olağanüstü yol kat etmiştir. Sağlık eğitim alanındaki reformlar, ulaştırma ve benzeri alanlardaki ciddi yatırımlar sayesinde halkımız kaliteli bir yaşama sahip olduğu gibi ülkemiz uluslararası alanda itibar kazanmıştır. Sizler bu yollarda mücadele verirken, faaliyet verirken bizlerde sizlere destek vermek için bugün buradayız. Biz AK Parti ailesine büyük görev düşüyor. Önümüzdeki yerel seçimleri alıp halkımıza hak ettiği hizmeti vermek gerekiyor. Hayırlı uğurlu olsun şeklinde konuştu.

CHP ve diğer partilerden AK Parti Teşkilatına geçen 50 kişiye AK Parti milletvekilleri tarafından rozet takıldı.