Alaplı İlçe Müftü Vekili Vaiz Fatih Osman Eryiğit, İlçe merkezi ve köylerde merkezi ezan sistemine son verdiklerini bildirdi. Eryiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği 2012-2016 Stratejik Plan çerçevesinde merkezi vaaz ve ezan sistemine son verdiklerini yerinde vaaz ve ezan uygulamasına geçildiğini söyledi. Bir takım aksaklıklar olduğunu ifade eden Eryiğit, şunları söyledi;
"Bu ayki İlçe Müftülüğü toplantısında Zonguldak merkez ve İlçelerinde merkezi ezan okunmasına son verilmesine karar verilmişti. Alaplı Müftülüğü olarak ta bu kararı İlçemizde uygulamaya başladık. Alaplı Merkez, mahalle ve köylerinde merkezi ezan sistemine son verdik. İlçemizde toplam 126 camimiz var. Bundan böyle her imam kendi camisinde 5 vakit ezan okuyacaklar.
Mahalle ve camiler dışında ezan sesi gelmeyen yerlere ese sistemi koyarak ezan sesini her yerden duyulması için çalışma başlattık. Merkezi ezan sistemi, gelecek nesillerin ezan okuma kültüründen uzak yetişmesine neden olabilir. Bu nedenle bu uygulamanın son derece yerinde olduğunu düşünüyorum."