Zonguldak TSO’da Basın Müşaviri Kemal Mert ile eşi Karaelmas Gazeteciler Derneği ve Zonguldak Belediyesi basın danışmanı Ayşe Mert yazılı yaptıkları açıklamada, yalan haberlerin hızla arttığına dikkat çekti.

Mert Ailesi bir yerel gazetede yayımlanan haberde adı geçeni “oğlum Yiğit Mert’tir” sözleriyle kabullenerek şöyle dedi:

“Oğlumuz Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinde yüksek öğrenimine devam etmekte olup, Zonguldak’ta bulunmamakta, oğlumuz alkol ve sigara kullanmadığı gibi, değil pompalı tüfek hayatında silah bile eline almamıştır.   

  Ayrıca haber için doğal tepkisini gösteren yakınlarıma haberin yayımlanmaması için benim gazete yönetimini aradığım ifade edilmiştir. Bu da başka bir iğrençliktir.

  10 yılı aşkın süredir evinde köpek besleyen, açıklanan adresten çok uzakta ikametgâh eden, aylardır Zonguldak’ta bulunmayan bir üniversite öğrencisine isnat edilen ithamlar ve karalamalar için her türlü hukuki girişimde bulunulacağı muhakkaktır.

 Öte yandan Zonguldak’ta yayın yapan yerel gazetelerde hızla artan ve salgın boyutuna ulaşan yalan- yanlış ve karalamaya yönelik bu ve benzeri haberler için basın savcılığının bir an önce harekete geçmesi tüm Zonguldaklıların olduğu gibi ailemizin de dilek ve beklentisidir.

 Zira gazetelerde vasıf; renk ve istihdamdan ibaret değildir.

 Vasıftan kasıt, sosyal sorumluluk kamu yararını gözetme, okuyucuyu doğru ve ciddi şekilde aydınlatma, ciddi, vakur, adil ve dürüst insanları istihdam etmektir.

   Kamu görevi yapan gazete sahibi, sorumlu müdür ve muhabir kişisel egolarını tatmin için bu tür yollara başvurabiliyor ise o kentte işleyemeyen, körelmiş mekanizmaların olduğu aşikârdır.”