Kdz.Ereğli kurulu olan Ereğli Lafarge Çimento Fabrikası Genel Müdürü Merter Gencer, Lafarge tarafından piyasaya sürülen Eksper ürününün tanıtım toplantılarını değerlendirdi.

Kdz. Ereğli Lafarge Çimento Fabrikası Genel Müdürü Merter Gencer, Düzce, Zonguldak, Kdz. Ereğli ve Akçakoca'da gerçekleştirilen Lafarge tarafından piyasaya sürülen Eksper ürününün tanıtım toplantılarını değerlendirdi. Toplantıların verimli geçtiğini belirten Gencer, "Eksper ürünümüzün tanıtımı için önce bir basın toplantısı yaptık, daha sonrada Ereğli, Zonguldak, Düzce ve Akçakoca'da tanıtım toplantıları düzenledik. Toplantılarımız verimli geçti. Bizim müteahhitlerimizle, usta, kalfalarımızla, bayilerimizle, resmi kurumlardaki çimento ile bir şekilde ilgili olan arkadaşlarımızla bir araya gelme imkanı ve piyasaya yeni sunduğumuz ürünü tanıtma imkanı verdi. Yeni ürünümüz özellikle artık betonun elle dökümünün kalkmasından sonra torbalı çimentonun harçta, sıvada ve duvar örgüsünde kullanılmasından dolayı, bu özelliklerinin, yani işlenebilir özelliklerinin daha iyi olduğu bir ürün, biz bunu vurguladık. Ustaya ve kalfaya getirebileceği avantajlardan bahsettik. Daha iyi bir işlenebilirlik, daha kolay karma, daha iyi bir pürüzsüz bir yüzey, bunları konuştuk, güzel ve verimli toplantılarımız oldu dedi.
2013 yılı içinde Lafarge olarak 1 milyon euro ilave yatırım yapmayı planladıklarını belirten Gencer, "Önümüzdeki yılda Lafarge olarak ilave yatırımlarımız olacak, fabrikamız 20. yılını doldurdu, ekipmanlarımız da yenilemeler yapacağız. Bu anlamda 1 milyon euro civarında bir yatırıma başladık. Ekipmanlarımızı sipariş ettik, şu an imalatları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl bu ekipmanlarımızı yenileceğiz. Buradaki amaç fabrikanın daha uzun seneler hizmet vermesini sağlayabilmek, bu konuda çalışmalarımız devam ediyor diye konuştu. Firma olarak çalışanlara, beton ve inşat sektörüne yönelik eğitim seminerleri verdiklerini kaydeden Gencer şunları söyledi:
Çalışanlarımıza yönelik yıllık bir eğitim planı yapıyoruz. Bu planda çalışanlarımızın ihtiyaçlarını, kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli ihtiyaçları öne çıkarıyoruz. Bu eğitim planı çerçevesinde yıl içinde seminerler veriyoruz. Aynı zamanda kendi içimizde değil, beton sektöründe ve inşaat sektöründe de yaptığımız seminerler oluyor. Biz bu seminerleri sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Çünkü beton işinde birçok aktör var. Bunun içinde beton santralinden tutunda inşaattaki ustasına, kalfasına, şoförüne, taşıyıcısına, yapı denetim firmasına ve ruhsat veren belediyelere kadar birçok aktör var. Bu aktörlerin betonun hazırlanmasından, yerleştirilmesine ve sonrasındaki korunması aşamasına kadar geçen süreç hakkında bilgilendirilmesi, betonun sağlığı açısından ve kaliteli beton elde edilmesi açısından önemli biz bu konuda da eğitimler ve seminerler veriyoruz.
Sosyal sorumluluk çerçevesinde bölgeye ellerinden geldiği ölçüde yardımlar yaptıklarını belirten Gencer, "Lafarge olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde çevremize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor ve ufak tefek yardımlarımız oluyor. Keşle imkanlar elverse de daha çok projeler yardımlar yapsak bu konuda daha çok şey yapmayı arzu ediyoruz dedi.