Kdz.Ereğli'de elektrik ve suyu olmayan tek odalı barakada çevredeki vatandaşların yardımı ile yaşamını sürdüren Meryem Erdoğan'ın sorununun çözümü için Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay devreye girdi.

 

Konunun Önder Gazetesi'nde gündeme getirilmesinin ardından Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik ve Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan ile Kaymakam İbrahim Çay toplantı yaptı. 

 

Erdoğan'ın babasından 280 TL aylık para aldığı bu yüzden de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından herhangi bir yardım yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığı belirtilirken göreve geldiği günden bu yana özellikle mağdur vatandaşların sorunlarının çözümü için özveri ile çalışan Kaymakam İbrahim Çay, mağduriyetin giderilmesi için düğmeye bastı.

 

Kaymakam İbrahim Çay'ın girişimleri ile isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever Meryem Erdoğan'ın mağduriyetinin giderilebilmesi için harekete geçti. 

 

Kaymakam Çay, Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a yaptığı açıklamasında, "Mağduriyetin giderilmesi yönünde hayır sever bir iş adamımız olumlu yaklaştı. Yarın (Çarşamba günü) mağdur vatandaşımızın yaşadığı evde incelemede bulunulacak ve bir durum değerlendirmesi yapılacak" dedi.