Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Bahaddin Arı'yı ziyaret etti.
Ziyarete, KGD Başkanı Atilla Öksüz, TGC Zonguldak İl Temsilcisi ve KGD Başkan Yardımcısı Osman Sav, Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Sevindik katıldı. Başkan Öksüz ziyarette yaptığı konuşmada, "Zonguldak Belediye Başkanlığı'nda vekaleten de olsa bir gazeteci görmek güzel ve çok anlamlı. Gazetecilerin bu tarz sorumluluklar alması kurumların ve yöneticilerin gazetecilere bakışlarını daha da iyimser yapacaktır. Zaman zaman yaşanan sorunların aşılmasında önemli bir köprü olacak.
Bizler kendisine hayırlı olmasını dileklerimizi ilettik. İleriki günlerde de vekalet etmesini arzu ediyoruz" dedi.
Başkan Vekili Arı ise, gazeteci kimliği ile önce Belediye Meclisi'ne girdiğini belirterek üç gün süreyle Başkan Vekili olarak sorumluluk aldığını söyledi.
Zaman zaman sorunların yaşanabileceğini belirten Arı, sorunların ancak karşılıklı hoşgörü içinde çözülebileceğini söyledi. Gazetecilerin Zonguldak adına önemli işler yaptıklarını belirten Arı, "Meclis adaylığım döneminden itibaren Karaelmas Gazeteciler Derneği ve gazeteci arkadaşlarımdan destek gördüm. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Başkanımız Sayın İsmail Eşref'in de şehir dışına giderken 3 günlüğüne bana vekalet vermesinin gazeteciler açısından önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum.
Bu biz gazetecilerin de Zonguldak'ı yönetebileceği anlamına gelir. Gazeteciler pek çok konuya hakim, insan ilişkileri konusunda deneyimli insanlar" dedi.
TGC Temsilcisi Osman Sav ise, mesleğin saygınlığının arttırılması adına herkese önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek bu sorumlulukların sağlanması adına Bahaddin Arı'nın bir şans olduğunu ve sorumluluğunun bir kat daha arttığını söyledi.
Ziyarette zaman zaman yaşanan sorunlar üzerine de görüşme yapılarak eksikliklerin giderilmesi talep edildi.