GMİS Genel Başkan Ramis Muslu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı İstanbul Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını söyledi. İstanbul’a gitmeyecek madencilerin de eşleri ve dostlarıyla Zonguldak’taki 1 Mayıs kutlamalarına katılacaklarını belirten Muslu’nun açıklaması şöyle;

 

“İşçilerin ve emekçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlama çalışmalarımız sürüyor.

TÜRK-İŞ, DİSK, Hak-İş, Türk Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen, Türkiye genelinde birlikte kutlama yapacak.

Başta İstanbul Taksim olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında 1 Mayıs’ı birlik ve dayanışma içinde bir bayram coşkusuyla kutlayacak, haklı taleplerimizi tüm dünyaya duyuracağız.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra ilk kez bu yıl 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda yapılacak olması ülkemiz işçileri, emekçileri ve demokrasi güçleri açısından ayrı bir önem taşıyor.

1 Mayıs 1977 yılında yapılan katliam sonrası askeri darbeye giden bir süreçten sonra Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs’ın coşkusu tüm dünyaya verilen bir mesaj olacaktır.

Biz de bu süreçte verdiğimiz mücadele ile adını ülkemiz demokrasi tarihine yazdırmış bir Sendika olarak Genel Maden İşçileri Sendikası pankartı arkasında, madenci baretlerimiz, bayrak ve flamalarımızla Taksim’den dünyaya mesaj vereceğiz.

Zonguldak’ta kalan arkadaşlarımız da eşleri ve dostlarıyla Zonguldak’taki 1 Mayıs kutlamalarına katılacak.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm emekçilere kutlu olsun.”