Kısa adı TTK olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Merkez Atölye  Elektrik Servisinden emekli ve halen Pusula Doğa Sporları Kulübü sporcusu olan Turgay Yılmaz  ve arkadaşı Erdak Dağcılık Kulübü Sporcusu Metin Helimoğlu ülkemizin 3. büyük sönmüş volkan dağı olan  Süphan Dağına geçtiğimiz haftalarda yaptıkları zorlu tırmanışının ardından,  dağları mesken tutmaya devam ediyorlar.

 

GMİS’ten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

 

Türkiye’de ki tüm yüksek zirvelere tırmanan iki kafadar sporcu bu kez soluğu İran sınırları içinde zorlu zirvesi ile dağcıların rüyalarını süsleyen Ağrı dağından 534 metre daha yüksek ve İran’ın en yüksek dağı olan Demavend dağının zirvesinde aldılar.

 

 Yılmaz ve Helimoğlu’nun da içinde bulunduğu ekip,2 Ağustos günü tırmanışa başlayarak önce 4811 metredeki krater gölünün bulunduğu zirveye tırmandılar.

 

12 Ağustos 2014 tarihinde 5671 metrelik yarı aktif volkan olan zirve tırmanan sporcular buraya yanlarında getirdikleri Türk bayrağı ve flamalarını diktiler.

 

Zirvede en çok dikkat çeken görüntü ise kovaladığı koyun ile birlikte volkan patlaması sırasında kraterden çıkan kükürt gazı izle zehirlenerek ölen taşlaşmış iskeletler.  

 

(Haber Merkezi)