Karadeniz Ereğli Marangozlar, İnşaatçılar ve Ağaç İşleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Metin Yüksel, ilçe genelinde laminat parke, kapı, mutfak dolabı gibi yapılan işlerde haksız rekabetin önüne geçmek için çalışma başlattıklarını açıkladı.

İlçe merkezi ve beldeler olmak üzere toplam 450 esnaf bulunduğunu belirten Yüksel, tükenme noktasına gelen mobilyacılık mesleğinin yeniden canlanması kalifiye elemanlar yetiştirilmesini sağlamak istediklerini belirten Yüksel şunları söyledi:

“Oda olarak, meslektaşlarımıza İstanbul’da yapılan TÜYAP mobilya fuarına gezi düzenleyeceğiz. Biz yeniliklere ön ayak olacağız. Bunun yanında fiyat tarifesi uygulayacağız. Örneğin berberler gibi. Bizim sektörde kapı, mutfak, laminat parke gibi yapımlarda iş yerlerinde ortak fiyat ile müşteriye hizmet verilmesini sağlayacağız. Yapılan işin malzemesinde örneğin kapının asgari bir fiyatı olacak. İş yeri olmayıp, haksız rekabet yapan örneğin laminat döşeyen, kişi veya kişileri bulup, gereken ceza uygulanmasını sağlayacağız. Bu şekilde haksız rekabetin önü kapatarak, merdiven altı kaçak çalışanın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu sistemi getirerek esnafımız ve üyelerimiz rahat nefes alacağına inanıyoruz. Bunun yanın da yeni yetişen çırak kalfa yok. Mesleğimizi, yeniden canlandırmak ve gençlerin meslek için tercih yapmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mevcut odamızın üye sayısı 180’ e yakın. Ereğli ve Ormanlı, Kaptaş, Alaplı, Kandilli’de olmak üzere toplam 450’tane marangoz mobilyacı var. Biz bu meslektaşlarımızı hepsini bir araya getirip, birlik beraberliğimizle toparlanmayı güçlenmeyi istiyoruz. Bu yönde haftanın 7 gününde meslektaşlarımızla bir araya gelip, istişarelerimizi yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini önümüzdeki günlerde iyi bir şekilde göreceğimize inanıyorum.”

 

(Haber Merkezi)